6 te gekke speurtochten in en rond Amsterdam

10 maart 2021
Kinderen houden ervan om op avontuur te gaan! Op ontdekkingstocht, nieuwe dingen leren en actief bezig zijn. Daarom hebben we een aantal toffe speurtochten voor de jonge avonturiers op een rijtje gezet.
Bird Speurtocht

1. Birdroute Diemerbos

De Birdroute in het Diemerbos is er voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. In het proeflokaal House Of Bird kun je een knapzak met zoekkaart en wat lekkers halen. Zoek vervolgens de 10 vogels op de route en verdien een officieel vogeldiploma van Boswachter Anne!

2. Oude stad: binnenstad speurtocht

Met deze 'offline' speurtocht ontdek je de geheimen van de oude binnenstad van Amsterdam. Bezoek Chinatown, bekijk het kleinste huis, maak een rondje om de oude kerk en kom alles te weten over stadspoorten en zeevaarders. Je loopt een route en op de stopppunten krijg je korte informatie en een vraag of opdracht. Ben jij een echte Amsterdam-kenner?


3. Oude Stad: Jordaan speurtocht

De Oude Stad heeft nog zo'n toffe speurtocht. In deze speurtocht ontdek je al het moois van de Jordaan: de hofjes, standbeelden en gezellige markten. Bekijk het Muizenhuis, bezoek het Oud Hollandsche snoepwinkeltje en leer de zwembadpas. Of ga van de glijbaan in de vele speeltuintjes die je tegenkomt!

4. Seizoensspeurtocht Amsterdamse Bos

In de Boswinkel kun je een speurtocht ophalen die je met je hele gezin kan lopen in het Amsterdamse Bos. Het leuke aan deze speurtocht is dat elk jaargetijde de speurtocht een ander thema heeft! Zo ga je in de winter op zoek naar ganzen en in de herfst ga je zoeken naar paddestoelen.

5. Verhaalvontuur

Ontdekkers gezocht! Verhaalvontuur is een interactieve rondleiding en speurtocht in één! Met een echte schatkaart in de hand loop je door de grachtengordel en Jordaan. Tussen het speuren en spelen door leer je van alles over de geschiedenis van Amsterdam. Maar pas op... de boef ligt op de loer!


6. Waterloo plein speurtocht 

Het Joods Historisch Museum heeft een expositie over het Waterloo plein. Maar die kun je nu alleen nog even niet bezoeken. Om je te vertellen over het Waterlooplein kun je nu ook de gratis wandeling in de buurt doen. Met leuke filmpjes over het ontstaan van het plein en de vroegere bewoners. 


Veel speurplezier!

PS Alleen even wandelen in je eigen buurt?  Check eens deze natuur kaart van Amsterdam en deze 10 wandelingen.