19x Eropuit in juni en juli, festivals, feestjes en meer

19 juni 2023
Zomer in de lucht! En dat is te merken: volop festivals in de agenda, nieuw adresje voor je outfit, laatste kinderfeestjes - en vakantiekamptips, open dagen en toffe events rondom Keti Koti. En handige tip voor een bedankje voor de juf of meester!

Nieuw: MozFest kids

Word in één dag een echte podcast-ster, praat over de toekomst van robots of maak er zelf een! Op 21 juni is er een speciaal kidsprogramma tijdens MozFest House, hét evenement waar een humane digitale wereld centraal staat.

Sloepje huren

Wat is lekkerder dan met dit weer te dobberen op het water? Op 7 locaties in Amsterdam kun een bootje huren van Mokumboot verhuur! Met maximaal 6 personen ontdek je Amsterdam vanaf het water. Zwemvestjes zijn aanwezig.

IN KLEUR | 8+

Op Keti Koti herdenken we het koloniale- en slavernijverleden. In Theater de Krakeling wordt 28 juni t/m 1 juli de afschaffing van de slavernij feestelijk gevierd. Met 4 mooie verhalen en een traditionele maaltijd! Zo leuk om bij te zijn.

Actieve kinderfeestjes | 6+

Op een fantastische buitenlocatie organiseert UP Event Kids verschillende kinderfeestjes. Denk aan Bubbelvoetbal, Lasergamen, Archery Tag en de Arcade hal. Er zijn drie pakketten inclusief chipjes en limonade. Zelfs een bbq is mogelijk!

Peter Guidi JazzMarathon

De Jazzmuzikanten van Muziekschool Amsterdam zijn er klaar voor: op 2 juli spelen zij een marathon aan jazzmuziek in het Bimhuis! Laat je verbazen door de ensembles, combo's en bigbands in een super mooie liveshow.

NIEUW: Le Big in Amsterdam!

Nieuw op de site: een droomwinkel voor meisjes vol met te gekke zomeroutfits. Neus door de collectie, voel de stoffen en kies jouw favorietjes. Je vindt complete looks. Van mooie jurkjes, grappige haaraccessoires tot mode klassiekers!

Picasso Robot | 10+

Kunst en techniek komen samen in deze workshop  bij het Cobra Museum! Heb je wel eens een robot een tekening zien maken? Op 24 juni leren kinderen hun creativiteit en technische vaardigheden te combineren om dit mogelijk te maken!

ARTZUID kunstroute

De ART ZUID kunstroute is er weer! In Amsterdam Zuid staan meer dan 50 te gekke kunstwerken tentoongesteld. Wandel er langs en leer van alles over de beelden en de kunstenaars. Extra leuk met de instaprondleiding. Fotogeniek en gratis!

Open dag bij de ISH Academy

De dansacademie opent haar deuren op zondag 25 juni! Met gratis workshops als Hiphop, Breakdance en Rollerskate ontdekken kinderen of de ISH Academy iets voor hen is! Ouders kunnen een oogje in het zeil houden vanaf het balkon.

Superstoer kinderfeestje

Ooit gehoord van trialbike rijden? Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit en ontdek de sport samen. Op een mix van een BMX en een elektro crossmotor cross je over het land. Een superstoer en origineel kinderfeestje bij Stal Oostwal!

Theaterlessen voor kids

In september starten de nieuwe lessen voor kinderen bij De Amsterdamse Jeugdtheaterschool! Kids vanaf 8 jaar kiezen de cursus en locatie die bij hen past en acteren erop los. Kwaliteit, plezier en persoonlijke aandacht staan voorop.

Proefles Musicalschool

Is jouw zoon of dochter gek op dansen, zingen en acteren? Geef ze dan op voor lessen bij Telekids Musicalschool in Amsterdam. Liever eerst uitproberen? Meld jouw talent nu aan voor een proefles in juni, juli of september.

Cadeautip ijssalonbon!

Wil je de juf, sportcoach, klassenouder of iemand anders bedanken voor de inzet dit jaar? Maak ze blij met de ijssalonbon! De bon kan gedeeltelijk of in één keer bij verschillende ijssalons worden besteed. Heerlijk verfrissend in de zomer!

Creatief in de Rimboe

Avontuurlijke kinderen opgelet! In de vakantie kun je met Hotmamahot mee op expeditie in de jungle. Een kamp zit vol met workshops en activiteiten als koken, ravotten, timmeren, knutselen en vlaggenroof. Geen expeditie is hetzelfde!

Festival LaLaLand

Dompel je onder in de Indiase cultuur tijdens LaLaLand op 8 en 9 juli! Vrolijke kleuren, smaakvolle kruiden en dansbare klanken: alles komt voorbij op Ruigoord. Met workshops om lekker te ontspannen en clinics om juist even los te gaan!

Keti Koti Amsterdam Museum

1 juli is het Keti Koti. Bezoek het weekend van 1 & 2 juli het Amsterdam Museum gratis. Hier wordt het slavernijverleden herdacht met workshops en (familie) rondleidingen. Kinderworkshop diorama's maken. En free Heri Heri!

Trampoline springen | 2+

Alle kleine actieve muppets kunnen op woensdagochtend terecht bij MINIVROG. Lekker springen van trampoline naar trampoline en alle energie kwijt raken. En dat op een coole plek midden in het centrum van Amsterdam!

Amsterdam Roots Festival

Artiesten van over de hele wereld brengen op 25 juni een bezoekje aan het Oosterpark! Het programma zit dan ook vol met muziek, circus, kinderactiviteiten en dans. Maak kennis met opkomend talent en spraakmakende artiesten!

Winnie de Poeh en meer

Joepie, de agenda van Schouwburg Amstelveen is weer gevuld met heel veel toffe familievoorstellingen! En als je vlug bent, boek je nú de beste plaatsen met 10% vroegboekkorting, bijvoorbeeld voor de lieve voorstelling Winnie de Poeh.

Voor alle gezinsuitjes en familie-activiteiten in juni en juli, klik op de roze button. Naar de website