Tips voor dagje Amsterdam met kids in de zomervakantie

1 juli 2023
Bezoek je Amsterdam deze zomer met je (klein)kinderen? Wij hebben een bucketlijstje gemaakt met de Must Do/sees!
Amsterdam is meer dan de moeite waard voor een gezinsuitje in de zomervakantie! Er is zoveel te doen in de stad! Ons bucketlijstje opgedeeld in categorieën!

Musea, musea, musea en tentoonstellingen

Yes, ze zijn weer open en jullie zijn met je familie meer dan welkom! En Amsterdam is een echte museumstad, er is zoveel keuze! En Musea saai? Welnee, deze musea hebben echt allemaal een te gek kinder- en familieprogramma!

In het Rijksmuseum krijg je deze zomer een inkijkje hoe ze bepalen of een kunstwerk 'echt' is of niet. In Missie Meesterwerk gaan jullie zelf aan de slag. Meten, speuren, onderzoeken, röntgenfoto's maken en zo ontdekken of de Vermeer een echte is, of de schets van Rembrandt is en of de porselijnen papagaai nog heel is! Kinderen t/m 18 jaar zijn gratis. Drink na het Rijks een milkshake bij The Corner Bakery!

Leuk voor alle leeftijden is Het Scheepvaartmuseum. Stap aan boord van het VOC-schip, ga plastic vissen met Plastic Whale of wordt voorgelezen uit een prentenboek. Er zijn ook leuke doe-activiteiten. Maak je eigen vlag en ontdek in het museum alles over de walvis en nog veeeeeel meer. Om de hoek bij NEMO, maar te veel om in 1 dag te doen.

Bij het Olympisch Stadion vind je de Moblilty Experience. Een coole plek waar je kunt racen op het circuit van Zandvoort, kunt testen hoe snel jij kunt remmen, er zijn games, films en nog veel meer. Met toffe kidsworkshops.

Families zijn heel erg welkom in het Van Gogh Museum deze zomer. Elke woensdag en zaterdag zijn er familiedagen en kun je met je gezin speuren, schilderen, tekenen en/of voorgelezen en rondgeleid worden. En ook fijn, alle activiteiten zijn gratis!

Museum Micropia is het enige museum ter wereld waar de microben – piepkleine organismen die met het blote oog niet te zien zijn – voor publiek zichtbaar worden gemaakt. Er gaat letterlijk een wereld voor je open!


Amsterdam en water

Amsterdam is dé stad om vanaf het water te verkennen. Je kunt natuurlijk op een rondvaartboot stappen, maar nog leuker; huur een bootje bij Mokumboot Sloepverhuur en bewonder de grachten vanaf het water. Er zijn 7 opstapplekken! 

Doe net als veel Amsterdamse kinderen, en neem een verfrissende duik in de Amstel of bij een van de talrijke en bijzondere zwemplekken en strandjes. Of ga pootje baden in het Vondelpark of in een van de badjes in de parken van Amsterdam.



Amsterdam en groen

In iedere wijk van Amsterdam vind je wel een park. Het Vondelpark midden in de stad is natuurlijk de meest bekende. Kijk vooraf welke deel van Amsterdam je bezoekt en combineer je uitje met even uitpuffen in een van deze parken.

De Hortus is een oase van groen en rust vlakbij het Waterlooplein. Met deze zomer een superleuke speurtocht voor kids met reizende planten ;-)

ARTIS bruist deze zomer met een goed gevuld familieprogramma tijdens de zomerweken. Doe de helpersroute, kleintjes kunnen op pad met Artis de Partis en elke zaterdag is het Zoomeravond en blijft de dierentuin open tot zonsondergang.
Tip: neem een picknickmand mee, want hoe leuk om tussen de dieren te picknicken!

Ook tof


Op Zeeburg is een megavet Skatepark, de grootste van Nederland. Dus wil je je stoere tieners een plezier doen, zet hem in je programma.


Eten

Van al het wandelen en de musea krijg je natuurlijk honger!

Café de Tropen heeft de optimale combinatie van een plekje aan het park, met water en ruimte voor de kids om te spelen. En voor jou een heerlijk hapje en drankje.

Dol op pannenkoeken? Pancakes heeft zowaar 4 vestigingen in Amsterdam! Die op de Westermarkt is extra kindvriendelijk met een afgesloten binnentuin en springkussen.

Bij Haddock is het ook goed vertoeven. Er is een grote kinderkamer, een groot terras, een groot voetbalveld en bij mooi weer staat er een zwembadje buiten en een trampoline! Ennnn, je kunt er gratis parkeren!

Ga voor koffie of lunch lang Corner bakery en bestel een milkshake! Deze gaan je kids niet snel vergeten!

Meer restaurantjes waar je welkom bent….bekijk ze hier!



Vervoer in Amsterdam

Amsterdam is een echt fiets- of wandelstad. Fietsen huur je makkelijk op het station als je een OV chip met fiets hebt. Of anders bij een van de vele fietsverhuurders. Het openbaar vervoer en de Noord-Zuid lijn zijn ook top! Kom je met de auto, parkeer hem vanaf €10 per dag bij Oosterdok.

Naast deze tips is er natuurlijk nog veel meer te doen in Amsterdam.
Bekijk onze Uitagenda met het dagelijkse overzicht van uitjes!

Wij wensen je in ieder geval een toptijd in Amsterdam deze zomer. En laat je ons eens weten op amsterdam@kidsproof.nl wat je van onze tips en de activiteiten vond? Of gebruik #kidsproofamsterdam bij je insta!

Fijne zomer en tot ziens in Amsterdam!
Dies en Liesbeth Naar de website