30 Uitjes in de voorjaarsvakantie voor het hele gezin

6 februari 2024
HOERA, bijna voorjaarsvakantie! Wel jammer dat de vakantie maar een weekje duurt... Want wauw, wat een enorm en te gek aanbod van activiteiten voor het hele gezin!

Vakantievoorstellingen & films

Voorstellingen in de Meervaart

In de voorjaarsvakantie zijn er weer heel veel heerlijke jeugdvoorstellingen in de Meervaart voor alle leeftijden te zien! Bewonder Dikkie Dik, Coco in New York, een hiphop voorstelling, Egalus, Helikopterouders en meer!

Vakantie in de Schouwburg

Deze vakantie komen er weer bekende helden naar Schouwburg Amstelveen! Bumba, tiktokkers en Checkpoint beloven te gekke avonturen. Of kom je kijken naar Help Helicopterouders? Geef je ogen de kost in het theater!

ARTIS Bébé Symphonique

Een muzikale voorstelling voor jou en je baby of peuter? Kom langs in het ARTIS-Planetarium. In de voorjaarsvakantie kun je elke dag van 10 tot 11 uur meereizen door een prachtig universum van kleuren, vormen en texturen!

Voorjaar bij Zaantheater

Kijk je ogen uit in de voorjaarsvakantie! Peter Pan brengt op 18 februari een bezoek aan het theater. Vlieg je mee naar Nimmerland? Of genieten van een show vol fashion op 16 februari. Coco straalt dan in een familiemusical!

Workshops en familiefilms

In Eye beleef je elke dag kijk- en maakplezier voor het hele gezin! Volg de stop-motion workshop, beleef Disney’s Alice met live muziek en geluidseffecten, ontdek de tentoonstelling Wat is film (gratis t/m 17 jaar), en meer!

YANASEI | 6+

Op 20 februari bewonder je danstheater in Bijlmer Parktheater over het durven loslaten van het verleden en ontdekken van het onbekende. Over overwinnen van angsten en verdriet een plekje geven. Krachtige voorstelling voor iedereen.

Peppa's Bioscoop Feestje

Peppa Pig bestaat 20 jaar en dat viert ze met een super episch feest! En jij bent uitgenodigd! Ga met het hele gezin naar de film en beleef een ideaal eerste bioscoopbezoek voor de allerkleinsten. Vanaf 7 februari in Nederland te zien!

Leuke familiefilm: Don & DJ

Wanneer de lichten uitgaan in het oude poppentheater van Central Park, komen de poppen tot leven... en trekken de wijde wereld in! Ontmoet twee vreemden op weg naar een bijzondere vriendschap! Vanaf 7 feb te zien in heel Nederland.

Leuke familiefilms bij Pathé

Met een bios-bezoek ben je even helemaal in een andere wereld. Deze vakantie is dat een Beestenboel, een Circus, een Game-setup of een Poppentheater. Het is bij Pathé maar nét voor welke familiefilm jullie kiezen!

GAME ON- spannende film!

Wat als kwaadaardige AI de gamewereld de échte wereld in brengt? Zal het Issam met de beste gamers ter wereld lukken om door 4 reallife games heen te battlen? GAME ON is echt te gek! Spannendste film deze voorjaarsvakantie.

Meneertjes SlodDe & VoS

Beleef een levendige, interactieve show waarin kinderen ontdekken dat geluiden net zo kleurrijk zijn als zijzelf! Op 25 februari ontstaat er in de Tolhuistuin een vrolijke chaos waarin iedereen mag meedansen en -zingen!

Kidskunstlab bandjesbende

Op 5 maart gaat hij weer van start: de workshop-serie 'bandjesbende' bij OCCII Kinderpret. Kinderen leren hier 8 weken lang instrumenten kennen, maken samen muziek, schrijven liedjes en maken zich klaar voor het optreden aan het einde!

Kunstlab Botanische Prints

Nog zo'n te gek clubje! Vanaf 6 maart verschijnen er 7 weken lang plantastische drukwerken bij OCCII Kinderpret! Kinderen gaan aan de slag met inkt van planten en leren allerlei druktechnieken. Op naar de expositie voor publiek!Actieve uitjes in de voorjaarsvakantie


Bowlen, lasergamen, minigolf

Een lekker middagje weg met de familie? Pal naast het Centraal Station ligt Aloha: een hypermodern bowling & lasergame & Glow in the dark Minigolf locatie! Met de speciale Kidsproof korting is jullie uitje extra voordeling!

Voorjaarsvakantie in de OBA

De activiteiten van de OBA zijn verspreid over alle vestigingen in de stad! Kinderen kunnen onder andere ontwerpen en animeren, luisteren naar spoken word, leren over robots en de toffe familievoorstelling bewonderen!

Actieve vakantie bij VROG

Lekker even bewegen deze vakantie? VROG biedt halve dag vakantiekampen vol te gekke activiteiten als trampo, ninja, freerun, parkour, minivoetbal (7+). Of kom trampoline springen. Voor de kleintjes is er MINIVROG trampo (2-6 jaar).
Spring de vakantie door ?

Gratis Sport en Funtoer

HUP in de benen, want je kunt weer allemaal gratis toffe sporten en fun activiteiten doen tijdens de Sport en Funtoer deze vakantie. Dit keer in Amsterdam Noord en Amsterdam Oost. Zorg dat je erbij bent!

All-In in het Fun Center

Met de All-In Experience mag je je 1,5 uur lang helemaal uitleven in Fun Center Amstelveen! Dat betekent in elk geval 1x lasergamen, onbeperkt jumpen, XXL tafelvoetbal, toffe games en nog meer fun. Heerlijk vermaak in de vakantie!

Gratis kindermenu

Geniet met het hele gezin van grote pizza’s, verse pasta’s en zoete desserts bij Happy Italy. Voor kinderen is er in de voorjaarsvakantie een gratis Happy Kids Menu én een indoor speelparadijs om na het eten in te spelen.

Opening van Fun Forest

Zaterdag 17 februari het zover: dan gaat Fun Forest weer open! De bomen zijn weer gecheckt, alle lijnen en parcoursen spic & span. Alles wacht op jou om de hoogtes te komen overwinnen. Durf je al? Wel even reserveren.

NIEUW: Playhood | 1+

De deuren van het levensechte en grote poppenhuis zijn geopend! Bij Playhood kruip je samen met je kind in de rol van kapper, postbode of politieagent. Echt een uniek en nieuw speelconcept voor toffe herinneringen! Met kids 1-7 jaar.


Musea met een tof vakantie programma


Rijksmuseum voor families

Het Rijksmuseum is in de vakantie extra leuk voor families. De jongsten speuren met Pim & Pom, met de oudere ga je op expeditie of zelf een kraag knutselen. Vanaf 8 jaar is ook het Familiespel of het Open Atelier geschikt!


Lekker sportief of creatief

Naast de interactieve Mobility Experience zijn er in de voorjaarsvakantie weer kinderworkshops bij Move Amsterdam. Van freestyle voetbal tot een korte film maken, knutselen en BMX-en. Lol en beweging gegarandeerd!

Food in voorjaarsvakantie

Het vakantieprogramma van Het Scheepvaartmuseum heeft dit jaar een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappenroute en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd. Gratis t/m 12 jaar.

Bezoek Sol LeWitt

Bewonder de metershoge wall drawings van de beroemde kunstenaar Sol LeWitt! Ga zelf aan de slag in de Playground of met begeleiding bij de Tekendagen. En in het Joods Museum junior kun je weer heerlijke koekjes bakken. Topcombi!

Speuren in Verzetsmuseum

Aan de hand van vier waargebeurde verhalen van kinderen word je in het Verzetsmuseum Junior meegenomen terug in de tijd. Zo maak je kennis met het leven in WOII. Het speurboekje maakt de reis extra spannend! Geschikt voor 9+.

Vier vakantie met Van Gogh

Kinderen hebben altijd gratis toegang tot het Van Gogh Museum! En in de vakantie beleven ze hier te gekke activiteiten. Kom tekenen op zaal, doe mee met een van de workshops of een speurtocht. En kennen jullie de Familieyoga al?

Naar het Paleis van de Koning

In de voorjaarsvakantie is de koning niet in het Paleis Amsterdam. Daarom stelt hij het open voor publiek. Met de gratis audiotour maken kinderen kennis met dit indrukwekkende gebouw. Ga op pad met Prins Louis en doe de speurtocht. Gratis t/m 18 jaar.

Verkade Experience

Wat een overheerlijk uitje: de Verkade Experience in het Zaans Museum! Waan je in een twintigste-eeuwse koekjes- en chocoladefabriek waar de geschiedenis van Verkade tot leven komt. Kinderen worden hier echte cacao-experts!

Workshop R.I.P my jeans

Heb jij thuis nog oude jeans liggen? Of een spijkerjasje dat je niet meer draagt? Maak van je oude denim een cool nieuw kunstwerk! Als je wilt, word je creatie zelfs geëxposeerd! Deze workshop vindt plaats op 25 feb in het Cobra Museum.

Voorjaarsvakantie workshops

Deze workshops kom je niet vaak tegen! In de voorjaarsvakantie kun je bij Museum het Schip portrettekenen, metselen en een Amsterdamse School-tegel maken. Er zijn nog een paar plekjes vrij voor kids van 6 t/m 12 jaar!

Winter in ARTIS

Een dagje ARTIS is voor de hele familie leuk. Doe de speurtocht door het park of ga mee op ijsreis in het Planetarium. In het Groote Museum speel je het familiespel en in Micropia zie en ruik je hoe belangrijk microben voor ons zijn.

Op bezoek bij de Muizen

Ga op bezoek bij het Mini Museum en bewonder de wereld van het Muizenhuis in het echt (bekend van de gelijknamige boeken). Ook leuk; ga aan de slag als een mini artiest tijdens de workshop op woensdag 21 februari.


Aan de slag bij Rembrandt

Kwast, het hondje van Rembrandt, staat te popelen om kinderen van alles uit het museum te laten zien! Zo krijgen de kids genoeg inspiratie voor de workshop etsen deze vakantie. En wist je dat er elke dag verf- of etsdemonstraties plaatsvinden?


Smakelijke schilderijen

Op 21 februari gaat het JAN JUNIOR atelier weer open! Net als kunstenaar Tjalf Sparnaay schilderen kinderen hier sappige hamburgers, snoepjes of ander etenswaar op hun eigen doek. Hoe realistisch krijgen ze het afgebeeld?

STRAAT museum

STRAAT is het museum voor street art and graffiti! Met de speurtocht ontdekken kinderen deze indrukwekkende visuele ervaringen op interactieve wijze. Soms is er zelfs nog een kunstenaar aan het werk. Ontdek de verhalen achter kunst!

Gratis Monster workshop

Kennen jullie het Monster in de Sloterplas al? Hij woont op 30 meter diep, al eeuwenlang! En in het Van Eesteren Museum kunnen de kids deze vakantie hun eigen variant maken! Knutsel en speel mee op 22 februari. Leuk voor 5 t/m 12 jaar.


Voorjaarsvakantie kampen


Op avontuur in de vakantie

Kinderen die dol zijn op bewegen en avontuur vermaken zich zeker tijdens de sportdagen van Sport4Kidz! Leuk om nieuwe outdoor- en multisporten te leren en andere sportievelingen te ontmoeten. Te boeken voor 1 of meerdere dagen!

Little Star Fitness Camp

Leuke spelletjes doen, nieuwe sporten proberen en nieuwe vriendjes maken in de vakantie? Dat kan bij het kamp van Little Star Fitness! De komende voorjaarsvakantie komt er van alles aan bod voor kids tussen de 4 en 12 jaar.

ART ZUID ART CAMP

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen vijf dagen aan de slag als kunstenaar! Tijdens het ART CAMP van ART ZUID leren ze elke dag over een nieuwe manier om kunst te maken. Met op vrijdag een tentoonstelling voor publiek!

1:1 Coding & Robotics Class

Bij JetLearn leren kinderen van 6 tot 16 jaar in 1 op 1 lessen coderen en robotica. Er is keuze uit lessen als Minecraft, Roblox, robotica, kunstmatige intelligentie en meer. De lessen worden gegeven in het Nederlands en Engels. Te boeken met Kidsproof korting!

Vakantiekamp The Little Gym

Zal het deze vakantie lukken om de 'quest' op te lossen? Met spelletjes, de groepsactiviteiten en toestelbanen kunnen de kids helemaal los! Een kamp van The Little Gym betekent serious fun! Leuk voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Schaatsen in de vakantie

Het ijs op? In de voorjaarsvakantie kan het nog! Bij de Jaap Eden IJsbaan kun je zelfs een nóg betere schaatser worden. Tijdens de 5-daagse cursus krijg je elke dag 2 uur lang tips en tricks. De cursus is mogelijk voor alle niveaus.Klik op de roze button voor alle uitjes in de voorjaarsvakantie. Naar de website