Tips voor de meivakantie

15 april 2019
Spring is in the air en Pasen en meivakantie in zicht!  En om zeker te zijn van een topvakantie boek je hier alvast een of twee leuke uitjes, er is weer zoveel!
lente
Gouden Japan Week
Deze meivakantie is de Gouden Week in Japan. Bezoek nú de tentoonstelling COOL JAPAN in het Tropenmuseum. Ontmoet robot Pepper. Doe mee met het spel Karuta of Shogi of leer jouw karakter tekenen bij de workshop manga. 

Familiegidsen in het Rijks Ontdek het Rijksmuseum met één van de leuke familiegidsen! Duik in de Middeleeuwen, de 17de, 18de of 19de eeuw met spelletjes, opdrachten en verhalen! En er zijn nog veel meer toffe activiteiten in de meivakantie.

Muizenhuis Meivakantie
Ben jij fan van het Muizenhuis? Dan moet je deze vakantie écht naar Het Scheepvaartmuseum! Bewonder het decor van Muizenhuis-De haven, bekijk de theatervoorstelling en wie weet ontmoet je de auteur zelf!

Terug naar 1940-1945
Hoe zag het leven van kinderen in de Tweede Wereldoorlog eruit? Eva, Jan, Nelly en Henk vertellen je het in het Verzetsmuseum Junior! En met het gratis speurboekje wordt je reis door de tijd extra spannend! (9+)

Maak je eigen molen!
In het Zaans Museum maak je deze meivakantie je eigen molen of Zaans huisje. Doe inspiratie op bij de Zaanse Schans, de molens en Zaanse groene huisjes. En kijk in de speurtocht of jouw kunstwerk een beetje lijkt.

Vakantie in het bos
Nu de zon lekker begint te schijnen, moet je haast wel een bezoek brengen aan het Amsterdamse Bos! Daar zijn leuke activiteiten te doen, zoals dinopark maken, Wood Wide Web en het kabouterpad.

Bij Restaurant Leuk Smul je mee tijdens de heerlijk diner bij Restaurant Leuk? Of kom je liever in de meivakantie zelf pizza's bakken?

De natuur in!
Vaartochten maken, een kampvuur maken, insecten zoeken, dierenyoga, hout snijden en nog meer toffe activiteiten in de natuur staan jou van 22 t/m 26 april te wachten bij De Natureluur!

Bij Haddock
Bij Haddock kun je lekker eten én spelen. En in de meivakantie worden er heel veel leuke activiteiten georganiseerd!

Familieroute (7+)
15 Hoogtepunten uit de collectie van de Grieken tot aan de Romeinen... Dat zie je in het Allard Pierson Museum! De familieroute neemt je de langs deze bijzondere objecten. Leuk voor jong én oud!

Het Tulp Festival
Wauw! Dit is 'm, de Jakoba Mulder tulp! Genoemd naar de ontwerper van het Amsterdamse Bos. Super mooi toch? En jij bent van welkom om deze speciale tweekleurige tulp te komen bewonderen!

Family Sundays Zondag is voor families! Daarom kun je iedere laatste zondag van de maand onbezorgd genieten bij Jansz.! Er is een fijne speelkamer, snelle service en heerlijk eten voor de hele familie! 

Het Paleis is open! Als de Koning van huis is, is het Koninklijk Paleis geopend voor ons! En daar is van alles te beleven! Prins Louis en Jacob nemen je mee tijdens een leuke (gratis) audiotour. Ga je mee op avontuur?

Creatief bezig (6+)
Kom je in deze vakantie naar het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum? Daar maak je bijvoorbeeld op 1 mei een geheime wereld met letters en op 2 mei je eigen geluksamulet. Handig! 

Ahoi (1-5 jaar)
Ga mee naar zee tijdens deze spetterend leuke voorstelling bij Black Cat Theatre! Maar eerst moet er een schip gebouwd worden! En welke grappige wezentjes zie je daar? Ontdek het zelf! Voor de kleintjes !

Boswachter tips
De meivakantie is een mooi moment om lekker naar buiten te gaan. De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer een aantal leuke buitentips. Er is ook veel te doen in de buitencentra!

Oosters sprookje
Theater De Krakeling organiseert op 10 mei een bijzondere Ramadanavond voor de hele familie! Laat je betoveren door de magische familiemusical Aladdin. En schuif daarna aan bij de iftar! (maaltijd)

De jongen die te snel groeide
Poponel past niet in zijn klas. Hij is te hard gegroeid. Maar er is een oplossing.... Kijk je mee? Een familie-opera (6+) over de moed om anders te zijn. Te zien en te horen op 3 en 4 mei bij Nationale Opera & Ballet.

De Groene Stad
Hoe groen is jouw buurt? En hoe belangrijk is dat eigenlijk voor jou? Denk er over mee in de meivakantie tijdens de StadsLab voor families in het Amsterdam Museum! Dan neem je ook meteen Amsterdam onder de loep!

THIS IS HOLLAND
Je hangt in een bolvormig scherm, in een stoel die meebeweegt met de beelden van de film. Met special effects als wind, geur en nevel vlieg je als een vogel over diverse must-sees van Nederland. Ontdek, ervaar & beleef Nederland in 5D.

Naar buiten!
Vul een picknickmand en ga op ontdekkingstocht in de natuur net buiten de stadsgrens in Recreatiegebied Groengebied Amstelland. Je vindt er speeltuinen, fietspaden, strandjes, picknickplekken, natuur, leuke locaties en veel groen. Dit is er te doen

In de vakantie naar Eye
Wow! Wat een boel toffe activiteiten zijn er deze meivakantie te doen bij het Eye Filmmuseum! Wat dacht je bijvoorbeeld van de IPad tour of speurtocht door het gebouw? Of het Taartroversfestival van 29 april t/m 5 mei of een kinderfilm.

Bospesto maken
Zet maar alvast zevenblad, hondsdraf en look zonder look klaar. Want je gaat bospesto maken in het Amsterdamse Bos! Op Tweede Paasdag ben jij de wilde chef! Ga je ook mee naar buiten? (6+)

Start vaarseizoen
Yes! Vanaf 6 april vaart Veerdienst Amsterdam je weer naar Forteiland Pampus of het Kasteel Muiderslot met één van de historische schepen! Dit totale uitje van 4 uur is leuk voor jong en oud!

Pony's in Diemen
Of je nu rijervaring of hebt niet, het ponykamp bij Boerderij op IJburg is leuk voor iedereen vanaf 5 jaar! Je gaat rijden, kunstjes oefenen en leuke spelletjes doen mét en zonder pony.

Rupsje in 't theater
Het bekendste rupsje, Rupsje Nooitgenoeg, wordt tot leven gewekt in DeLaMar Theater! Op 28 april is iedereen vanaf 2 jaar uitgenodigd om deze mooie voorstelling te zien! Zijn jullie erbij?

Familieatelier
Kom naar de Hermitage! Daar speur je de wereld over langs 25.000 jaar kunst. Ga op ontdekking door de Schatkamer. Teken daarna in de tuin of knutsel in het atelier je eigen dromenvanger!

Bij Ginger & Ale
De agenda van Ginger & Ale zit bomvol leuke activiteiten in april en mei! Wat dacht je van squishies maken, een kinderdisco of een goochelworkshop? Ook met Pasen moet je hier zijn voor plezier!

AJTS lentecursus Ga het toneel op tijdens de leuke lentecursus van de AJTS! In zes lessen leren kids van groep 5/6 en 7/8 improviseren, personages spelen en theater maken. Een must-do voor acteurs en actrices in de dop!

"Niet met de deuren slaan.... Ja Zuster, Nee zuster.. "
Ken je hem nog? In Kriterion draait deze kinderklassieker op 14 en 28 april! En natuurlijk zijn er nog véél meer leuke films te zien.

Nieuw op Pampus
Forteiland Pampus heeft een nieuwe attractie 'Het geheime wapen van Amsterdam'. Met de ballonvaart als hoogtepunt waar je de Stelling van Amsterdam ziet. Kom je hem als eerste testen? 

2 Turven Hoog
Het avontuurlijkste kunstenfestival speciaal voor kids 0 t/m 6 jaar én volwassenen bestaat 20 jaar. Dat wordt 15-23 april gevierd met theater, dans en kunstinstallaties in Almere & Haarlem!

Tulpen plukken!
Als de lente komt dan... pluk je zelf je tulpen! Wist je dat aan de Amstel een echte pluktuin is? Daar kies je zelf je bosje en schilder je meteen een mooi vaasje om ze in te doen. Zo'n leuk uitje!