16 x leuke Sinterklaas en novemberuitjes

15 november 2023
'Zie ginds komt de stoomboot...' Aanstaande zondag vaart Sinterklaas met zijn pieten weer Amsterdam binnen! En deze ouwe baas is zo aardig geweest om ons al een kijkje in zijn agenda te geven! Zie hieronder waar hij de komende weken is. Dit en nog meer leuke tips voor november.

Sinterklaas in Zaans Museum

In het Zaans Museum vind je de Speculaas- en Chocoladefabriek van de Sint. Maar oh nee, de inpakmachine is stuk. Help jij de bakkers van de Sint de verpakkingen terug te vinden? Stiften, verf en stickers in de aanslag! 4+

Intochten in  en om Amsterdam

Trippel trappel trippel trap! Sinterklaas is onderweg met zijn Pieten naar ons prachtige kikkerlandje. Wij hebben een overzichtje gemaakt wanneer hij waar aankomt dit jaar! Bekijk snel alle Sintintochten in en om Amsterdam.

1+1 Gratis naar cultuur!

VET! Bij meer dan honderd locaties verspreid over de stad, krijgen Amsterdammers bij aankoop van een kaartje het 2e kaartje gratis! Ontdek musea, theater, film en meer met je gezin, buurmeisje, oppas, etc. etc.

Sinterklaasspecial

Beleef een gezellig middag met de kids bij Move Amsterdam! Je kunt hier op 29 nov of 2 dec als een ware bakpiet aan de slag. Tof om te combineren met een bezoek aan de Mobility Experience als de pepernoten in de oven zitten!

Sinterklaasconcert | 4+

Sinterklaas is bijna jarig! Pianist Cor Bakker en zijn vrienden organiseren daarom een groot feest voor hem. Maar weet Sinterklaas de weg naar Het Concertgebouw wel? Zing op 29 november mee, dan komt het vast goed!

Ga mee met de Pakjesboot

Scheep op 26 nov, 2 of 3 dec in op de verwarmde en overdekte pakjesboot. Hij vaart vanaf IJburg naar het Kasteel van Sinterklaas (Muiderslot). En daar is het groot feest met circuspieten, pepernoten bakken, muziek en Sint is aanwezig!

Sint & Piet op Gelderlandplein

Het Sinterklaasfeest wordt weer groots gevierd op Gelderlandplein. Na de feestelijke intocht op 25 november komen de sint en zijn pieten nog regelmatig langs om de boel op stelten te zetten en lekkernijen te strooien!

Sint op Solder

Waarom draagt Sinterklaas eigenlijk een mijter? En waarom geeft hij cadeautjes? Als je mee gaat met de Sintrondleiding in Museum Ons' Lieve Heer Op Solder weet je het allemaal! Liever zelf op pad? Neem de Sint speurtocht mee.

Pieten, pakjes en pepernoten

Alle Pieten verzamelen! Danspieten, Bakpieten, Postpieten en Sportpieten... ze zijn er allemaal bij! Het is tijd voor het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum op 25 & 26 november en 3 december. Meer dan 150 Pieten brengen hun pakjes mee!

De agenda van Sinterklaas

Sint gaat helemaal met de tijd mee en heeft zijn agenda met ons gedeeld. Wil je weten wanneer hij waar is of wat er allemaal rondom zijn verblijf hier georganiseerd wordt? Neem dan vooral even een kijkje in zijn agenda!
De agenda van Sint ? (https://www.kidsproof.nl/Amsterdam/Uitagenda/sinterklaas)

En nog meer fijne uitjes


Nieuw! Sol LeWitt

In het Joods Museum bewonder je nu beroemde werken van kunstenaar Sol LeWitt! Sculpturen, mega wall drawings en meer. Kinderen kunnen spelen en puzzelen in de Playground. En op de tekendagen kun je tekenen als Sol!

Lammetje dat een varken is

Bewonder op zondag 19 november deze vrolijke jeugdvoorstelling doorspekt met live-muziek in de Meervaart! Het verhaal is gebaseerd op drie boeken van Pim Lammers: Het lammetje dat een varken is, De Boer en de Dierenarts en Kamiel de Kameel.

Lichtjestocht

Laat je betoveren door honderden lampjes die de route verlichten en je de weg wijzen in het Amsterdamse Bos! De boswachter vertelt op 1 december de mooiste verhalen. Samen ontdekken jullie de spannende geheimen van het bos!

NIEUW: Filmmagie | 6+

Elke zondag kun je in Eye meedoen aan Filmmagie. Kinderen ontdekken hoe je van stilstaand beeld een bewegende scène maakt. Eerst worden een paar korte aninatiefilms getoond en daarna gaan ze zelf creatief aan de slag.

Familieconcert Chatlein&Roe

Het duo Chatlein & Roe staat met het ene been in de geschiedenis en het andere in de toekomst. Bij dit familieconcert hoor je percussie, piano en allerlei elektronische snufjes. Kom op 26 november naar het BIMHUIS en ga uit je dak!

Voor nog meer uitjes, klik door op de roze button.

 

Naar de website