Op fantasievolle queeste in de grappige familiefilm: Don & DJ: Vrienden Voor Het Leven

8 februari 2024
De nieuwe film 'Don & DJ: Vrienden Voor Het Leven' is in première gegaan. Tijd voor onze kidsproof reporters Aukje en Kees om eens een kijkje te nemen en hun ongezouten mening te geven!
We zetten onze 3D bril op en lieten ons meevoeren naar een wereld waar de poppen uit het poppentheater tot leven komen!

Het verhaal

Don is het zat om keer op keer de clown te moeten spelen in het ouderwetse poppentheater. Hij pakt zijn kans en stapt de wijde wereld in. Hij gaat verder als 'Don Quichot' en start hij een queeste (zoektocht in onze taal) waarin HIJ eens de held kan zijn! Maar een held kan natuurlijk niet zonder sidekick. Gelukkig ontmoet Don onderweg DJ Doggie Dog, een verlaten knuffeldier dat zooo graag een familie wil hebben.

Samen gaan ze op elke hulproep af en zorgen ze ervoor dat alle dieren in nood worden gered. En...alles op zijn tijd: 'We verslaan de schurken, maar nu eerst even snurken'. Langzaam verdwijnen ze steeds verder in Dons fantasiewereld van heldendaden. Maar dan blijken zijn vrienden uit het poppentheater ineens verdwenen, oh nee! Zouden Don en DJ de handen ineen kunnen slaan om ze te redden?Een échte familiefilm

In 'Don en DJ: Vrienden voor het Leven' stap je in een animatiewereld vol fantasierijke en verrassende gebeurtenissen. De marionettenpoppen blijken ineens te leven en de jacht op deze zeldzame poppen zet je op het puntje van je stoel. Waar de kinderen vooral genoten van het levende speelgoed, kon ook vader Mark een grinnik soms niet kon onderdrukken. In de film vonden we bijvoorbeeld naast Don Quichots verhaal ook kleine hints naar 'the Pirates of the caribbean' en 'Sjaak en de bonenstaak' die het voor ouders extra leuk maken.De film werd op het grote scherm vertoond in 3D. Te eng voor de kids? Aukje (6 jaar) vond van niet! De leeuwen en draken uit Dons fantasiewereld kwamen wel erg dichtbij, maar ze wist duidelijk dat het niet echt was.

Naast het vrolijke verhaal onthielden Aukje en Kees ook andere onderdelen van de film. 'Doorzetten als je het opgeeft' had Kees meegenomen en 'Wat is New York mooi!' zei Aukje achteraf.

Wat vonden onze reporters verder?
LEUK! Schreeuwden Kees en Aukje in koor na het verlaten van de bioscoopzaal. Aukje was het meest fan van DJ Doggie Dog. Zijn rap liedjes maakten de film extra vrolijk en lieten zien dat je meer kunt dan je denkt. Kees vond Don het leukst, 'omdat hij zo'n gekkerd is en veel fantasie heeft'! Gelukkig vond Don dat zelf ook: 'achter ze aangaan zou gekkenwerk zijn, maar wacht eens even dan hebben we geluk; ik ben een gek!'Op de vraag of ze de film aan vriendjes en vriendinnetjes zouden aanraden zeiden ze ook volmondig ja. Net als in Toy Story zijn de makers van de film erin geslaagd om het publiek helemaal mee te nemen in een wereld van speelgoedpoppen!

De film zit vol met kleine heldenverhaaltjes die allemaal samenkomen aan het einde. Met uiteindelijk één echte boodschap waardoor elke missie slaagt: met je fantasie kun je bergen verzetten!

Dus zijn jullie op zoek naar een leuke film in de voorjaarsvakantie waar iedereen in meegesleept wordt? Stap dan in een wereld vol vriendschap, fantasie en reddingsacties in 'Don & DJ: Vrienden Voor Het Leven'. Dit voorjaar te zien in verschillende bioscopen in Nederland!

Klik op de roze button voor de trailer en om een bioscoop te zoeken in jouw regio.

Naar de website