Waarom Het Kado echt een aanrader is

30 november 2022
In de kindervoorstelling Het Kado staat wachten centraal. Wachten op een Kado, een Kado van tante. Voor Vladimir en Estelle. Maar het Kado komt maar niet…
Theater Als het Ware is een nieuwe naam in de theaterwereld, maar met ouwe getrouwe kanjers als Job Raaijmakers en Marianne Kuijper, twee doorgewinterde theatermakers die exact weten wat een voorstelling leuk, origineel en interessant maakt. Het Kado is de eerste voorstelling onder deze nieuwe vlag.


Ingenieus decorWe zien een paar deuren, een trap, brievenbussen en een lift. En broer Vladimir en zus Estelle…wachtend op de trap in de hal. Een bellende schoonmaker komt voorbij, de buurvrouw zet haar vuilnis buiten en stapt in de hondenpoep.

Een mysterieuze man met grote snor zoekt Vladi en de pakketjes bezorgers bellen tevergeefs aan. En maken daar een mooi liedje van.Afwisselend & grappig

Allerlei verschillende scenes en fantastische types schuiven voorbij in dezelfde hal. Onze Kidsproof reporters Jesper en Novi lachen vooral om de fysieke grappen: wiebelende billen van de pakjesbezorger ADHD en de klap op de helm van de ijshockeyer. En voor de ouders zit er een extra laag grappen in.
Geniale dubbelrollen

Kado Als het Ware munt uit in de vele dubbelrollen en vliegensvlugge verkleedpartijen, weergaloze typeringen, geweldig decor en vlekkeloze overgangen. En een hand. Dat ze buiten gaan slapen vinden onze reporters beetje raar, maar zouden ze ook wel spannend vinden en wel eens willen. En hoe dat kadootje nou kan bewegen….Waarom je deze voorstelling écht moet bezoeken

Briljante dubbelrollen, magische vondsten, lollige dialogen en tof decor.   Filosofisch en actief wisselt elkaar perfect af, zodat de aandacht van de kids nooit verslapt. Lengte van het stuk is precies goed en de magische decor vondsten maken nieuwsgierig. De wisselingen, ook van sfeer, muziek en gesprekken houden de vaart er in.

En zelfs de moraal van het verhaal komt aan.
Uiteindelijk zijn ze tevreden ook zonder Kado…
En de kinderen helemaal enthousiast over deze voorstelling! Dus als je dan ook nog even met hen op de foto mag is het helemaal geweldig!( Sorry Marianne voor het enthousiasme van Jesper...;-0)

Het Kado is vrij geïnspireerd op de klassieker ‘Wachten op Godot’ van Samuel Beckett.

Veel plezier!

Jesper, Novi, Karin en Liesbeth

Foto credits: Kamerich@Budwilowitz en Liesbeth@kidsproof

Weten waar je deze voorstelling nog kunt zien?
Klik op de roze button voor de hele speellijst Naar de website