Zomerfestivals voor de hele familie

15 maart 2024
Op welk van deze zomerfestivals in Amsterdam ga jij deze zomer cultuursnuiven, muziek luisteren en rondstruinen?
Waarom ver weg op vakantie gaan als er in Amsterdam zo ontzettend veel leuke dingen te doen zijn! Denk alleen al aan de festivals die onze prachtige stad te bieden heeft. Zin in muziek, dans, theater, lekker eten en misschien wel heel laat naar bed? Neem dan je ouders mee naar een van de te gekke festivals. Kidsproof zet ze alvast voor je op een rijtje, zodat jij je favorieten op de familieplanner kan zetten.


Kwaku festival

Wat in 1975 begonnen is als een kleinschalig voetbaltoernooi is anno 2024 een grootse viering geworden van culturele diversiteit en identiteit. Ook dit jaar weer, van 13 juli t/m 4 augustus (4 weekenden). Kom swingen, zingen en lekker eten in Zuid Oost en geniet van de unieke, befaamde Kwakoesfeer. Gratis voor kinderen t/m 12 jaar. Meer over het Kwaku festival

Vrije Vogel Festival (nog niet up-to-date)

Superleuk buitentheater bij jou in de buurt! AJTC trekt van 23 juli t/m 5 aug door de stad om op een verrassende manier sprookjesfiguren tot leven te brengen. Kom jij de koning helpen om de inwoners op te vrolijken?

Junior Grachtenfestival

Als jij denkt dat klassieke muziek “saaaai” is, dan vergis je je echt. Het bewijs vind je van 9 tot en met 18 augustus tijdens het Junior Grachtenfestival. Op verschillende plekken in Amsterdam kun je komen luisteren en kijken naar muziek.

De Kinderparade

Yes! Van 16 augustus t/m 1 september komt De Parade weer naar het Martin Luther Kingpark! Knutsel mee met de professionals, zweef mee in de Zweef, dans mee in de Silent Disco en bak je eigen poffertjes. Plan vooral tijd in voor een, twee of meer van de geweldige theatervoorstellingen. Garantie voor een te gekke dag!

Pluk de nacht

Hoe anders kan je de perfecte zomeravond beschrijven dan onder de sterren, op het strand, met film, kampvuur, warm dekentje en met een lekker drankje in de hand? En dat helemaal niet ver van huis. Pluk de nacht filmfestival organiseert deze heerlijke avonden van 21 augustus t/m 31 augustus in eigen stad! Op verschillende dagen draaien er speciale kinderfilms.

Klassiek op het Amstelveld

Stichting KOHA organiseert een vrij toegankelijk openlucht festival Klassiek op het Amstelveld (20 & 21 september) dat een podium biedt voor jong klassiek talent en de sterren van de toekomst. Het festival biedt een grote variatie aan concerten, kinderactiviteiten, voorstellingen en workshops voor jong en oud!

Ambacht in Beeld

Heb jij altijd al willen weten hoe muziekinstrumenten worden gemaakt, hoe duurzaam textiel wordt gebruikt en ben jij ook zo benieuwd naar wat de bijzondere ambachtslieden uit Venetië kunnen doen? Leer het allemaal tijdens de workshops, exposities, masterclasses en optredens op het ambacht in beeld festival (21-22 september) op het NDSM-werf!

Amsterdam Roots

23 juni komt het Amsterdam Roots festival weer terug! Het openluchtprogramma in het Oosterpark zit vol met muziek, circus, dans, theater, kinderprogramma’s en diverse workshops. Laat jij je ook indrukwekken door de spraakmakende artiesten van over de hele wereld?

Festival TREK

Bij festival TREK (5 t/m 7 juli) staan vijf kernwaarden centraal: Food, Drinks, Music, Theater en last but not least: Fun! Door dit grootste foodfestival van Nederland worden stadsparken omgetoverd tot grote openluchtrestaurants, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

Festivalk (nog niet up-to-date)

Op 1 & 2 juli 2023 wordt het hele terrein van House of Bird voor twee dagen omgebouwd tot een gratis toegankelijk Festival voor jong en oud! Reken op onder andere live djs, bands, foodtrucks, proeverijen, natuurexcursie, lounge plekken, kindertheater, muziek en heel veel creativiteit! Het Festivalk is gratis toegankelijk.

Lalaland op Ruigoord (nog niet up-to-date)

Dompel je een weekend onder in de Indiase cultuur met dans, yoga, muziek, arts&crafts, eten en meditatie.
Op 8 & 9 juli op Ruigoord.

Festival over het IJ (nog niet up-to-date)

What’s in the name. Voor dit festival gaan we naar de andere kant van het IJ. Van 14 t/m 23 juli is de NDSM werf het bruisend hart van dit festival. Iedere dag programmeert Pllek live muziek en DJ’s op het strand. Helaas er is dit jaar geen uitgebreid kinderdeel. Voor zwoele zomermiddagen – en avonden aan het water. Meer over festival over het IJ

Dat belooft een zomer vol feest, gezelligheid en zon te worden. Wij kunnen nu al niet wachten. Zien we jou ook?

Weten wat er allemaal te doen is deze zomer in Amsterdam met kinderen? Klik op de roze button. Naar de website