• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Paleis van de koningTerug naar het overzicht

In het paleis van de koning is van alles te beleven voor jong en oud! Je bent van harte welkom.
Het Paleis is regelmatig in gebruik door de koning. Op het moment dat de koning er niet is, dan mag jij naar binnen! Er is van alles te beleven zoals spannende speurtocht. Speciale audiotours voor kinderen en volwassenen zorgen ervoor dat de hele familie, spelenderwijs, kennis maakt met de indrukwekkende geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

Doe een speurtocht
Prins Louis, zoon van Koning Lodewijk Napoleon, heeft zelf in het Paleis gewoond en neemt je mee op pad. Hij weet je van alles te vertellen over het Paleis toen hij daar woonde! Een super speurtocht waarbij het plakken van stickers op een gouden medaille leidt tot het juiste antwoord!

Los het raadsel op  
Jacobs avontuur is een spannend mysterie dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw. Ben je wel eens rondgeleid door een jongen uit 1642? Laat je meevoeren door Jacob en los het raadsel op van de gestolen gouden olijftak. Een meeslepend avontuur voor iedereen vanaf 9 jaar. Het verhaal is speciaal voor het Paleis geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Simon van der Geest (winnaar Gouden Griffel 2013).

Leuk voor je ouders
De audiotour geeft een uitgebreide rondleiding door het Paleis, actief ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis en tegelijkertijd zowel icoon van de Gouden Eeuw als woning van de eerste koning van Holland.

Lijkt je dit wel spannend en wil je meer informatie? Klik dan snel hieronder door om naar de site te gaan van het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Dam
1001 AM Amsterdam
Openingstijden Woensdag - Zondag 10.00 - 17.00 uur
Het Paleis kan echter gesloten zijn als de Koning er is.
Raadpleeg de website voor actuele openingstijden
Prijs Toegang tot Paleis: tot en met 18 jaar en speurtocht gratis, volwassenen € 12,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Amsterdam. We hebben een bomvolle uitagenda met activiteiten en gezinsuitjes. Kijk snel!

Check de leukste tips!