NEMO Science MuseumTerug naar het overzicht

NEMO is het grootste en leukste science museum van Nederland voor jonge bezoekers en hun ouders!
NEMO Science Museum is dè plek om spelenderwijs bezig te zijn met wetenschap en technologie. Voor iedereen die nieuwsgierig is!

Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. 


In het laboratorium van NEMO word je zelf even wetenschapper. Met een witte labjas aan en een veiligheidsbril op ga je aan de slag met bakpoeder, azijn en andere alledaagse spulletjes en doet daarmee heel bijzondere experimenten en proefjes.

Ook is er elke maand een Kinderlezing. Tijdens iedere interactieve lezing staat een echte kindervraag centraal. Samen met een wetenschapper ga je met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer. Slim dus, zo'n dagje NEMO!

NEMO is te vinden op ongeveer 15 minuten lopen van het Amsterdam Centraal Station.

Zin om te gaan? Klik hieronder gelijk door naar de website van NEMO om je online tickets te bestellen!

NEMO Science Museum

Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur Prijs Kinderen t/m 3: gratis - Vanaf 4 jaar: €17,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fijne uitjes in februari

Fijne uitjes in februari

Brrrr, wat is het veel grauw, koud en nat buiten. Gelukkig staat onze Uitagenda vol met theatervoorstellingen, musea en andere fijne Eropuittips voor binnen. En met fijne buitenuitjes als het kan!

Bekijk ze snel