OBATerug naar het overzicht

Dé plek om boeken te lenen en lekker samen te lezen. Maar wist je dat je hier nog meer kunt doen?
Zo vind je in OBA Oosterdok het levensgrote Muizenhuis van Karina Schaapman. Hoeveel tel jij er? Het Muizenhuis is elke dag van de week tijdens openingstijden te bewonderen op de jeugdetage.

Ouders/verzorgers en kinderen kunnen nog veel meer leuke activiteiten ondernemen: zo zijn er wekelijks voorleesuurtjes, is er een OBA Theater waar jeugdtheatervoorstellingen worden gegeven i.s.m. onder andere De Krakeling en is er huiswerkbegeleiding voor kinderen die al naar school gaan. In Maakplaats 021, te vinden in diverse OBA-vestigingen, kun je leren wat een 3D-printer is en je stad van de toekomst zelf vormgeven.

Handig: het OBA-lidmaatschap is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar. De OBA-pas geeft recht op het gratis én boetevrij lenen van boeken en ander materiaal, zoals games. OBA-leden kunnen met een fikse korting (meestal 50%) naar activiteiten in de OBA zoals jeugdtheater. Voor de allerkleinsten is er een extra leuk cadeautje. Ouders van pasgeboren babies ontvangen namelijk het speciale BoekStart-koffertje met een OBA-pas en twee leuke voorleesboekjes cadeau. Zo wordt (voor)lezen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd.

Met 27 vestigingen in Amsterdam, Ouderkerk en Diemen is er altijd een OBA in de buurt. Kijk voor alle informatie op de website van de OBA, via de roze button.

OBA Amsterdam

Oosterdokskade 143
1011DL Amsterdam
Openingstijden Geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Tijdens alle feestdagen gesloten, uitgezonderd 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.
Prijs Gratis toegang Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas in Amsterdam

Sinterklaas in Amsterdam

De lieve, goeie Sint is weer in het land! Vanwege Corona viert Sint zijn verblijf en verjaardag iets anders dit jaar.

Bekijk wat WEL mogelijk is en waar je Sint kunt vinden!

Sintintocht online