Joods Museum juniorTerug naar het overzicht

Kom de Joodse familie Hollander ontmoeten in het speels ingerichte huis van het Joods Museum junior!
Vader, moeder en hun drie kinderen beleven elk op hun eigen manier hoe het is om Joods te zijn. In het Joods Museum junior (voorheen Kindermuseum van het Joods Historisch Museum) kan iedereen in huize Hollander zelf ervaren wat belangrijk is in de Joodse traditie.

Wat wordt er bijvoorbeeld bij de Hollanders gegeten en wat niet? Waarom worden er zoveel vragen gesteld en door wie? En waarom is het soms belangrijker om lawaai te maken dan om stil te zijn?

Max de Matze is de gids in dit drie verdiepingen tellende huis. In iedere kamer neemt hij de bezoeker bij de hand en geeft waar nodig toelichting. Hij zit vol grappen, bezit veel wijsheid en maakt van het bezoek een feest. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan het Joods Museum junior, doe mee aan een van de kinderevenementen voor kinderen van 6-12 jaar in het Fiep Westerdorp Atelier of kijk eens rond in het virtuele Joods Museum junior!

Ook leuk is de speurtocht door het museum met Max de Matze. Deze is gratis af te halen bij de infobalie voor kinderen van 8-12 jaar.

Kijk op de website voor meer informatie, via de roze button.

Joods Museum junior

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Openingstijden Dagelijks 11.00 - 17.00 uur. Gesloten op Joods Nieuwjaar, Grote Verzoendag. De dag voor Kerst en Oudjaarsdag geopend tot 16.00 uur. Prijs 6 t/m 12 jaar € 3,75, 13 t/m 17 jaar € 7,50 en volwassenen € 15,00 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kom maar door met dat voorjaar!

Kom maar door met dat voorjaar!

Oh wat hebben we zin in het voorjaar! Weer blaadjes aan de bomen, langer licht, meer zon en lekker naar buiten.

We hebben weer een bomvolle uitagenda. Met uitjes binnen maar ook al voor buiten!

Naar onze tips