• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Naar Buiten!Terug naar het overzicht

Ga lekker naar buiten de natuur in en op onderzoek in Groengebied Amstelland. Er is zoveel te beleven!
Tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal ligt het recreatiegebied Groengebied Amstelland. Dit groengebied bestaat uit een aantal recreatiegebieden waar je dagenlang in de buitenlucht kunt doorbrengen. Strandjes, speeltuinen, wandelroutes, fietsen, skaten, zwemmen; er is ontzettend veel te doen!

Amsterdamse fietspontjes
De Smient vaart vanaf april tot oktobern tussen de Kalfjeslaan (Buitenveldert) en de Ouderkerkerdijk (Watergraafsmeer). Aan de overkant van de Amstel wacht je een speeltuin met picknicktafels.

Elsenhove
In reacreatiegebied Elsenhove in Amstelveen kun je lekker wandelen in het parkje en rond het weiland. Je ziet heir veel planten, insecten en vogels. Ren via slingerpaadjes de heuvel op. Kleine kinderen kunnen naar hartelust spelen en ontdekken op speelboerderij de Elsenhove. Wandelend op geleende klompjes maak je kennis met de dieren van de kinderboerderij.

Buitenspeelplaatsen 
Ouderkerkerplas Voor kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en bij mooi weer pootje baden.

Gaasperplas Er is een grote plas waarin je kan zwemmen, er zijn speelweides met speeltoestellen en een waterspeelplaats.

Hoge Dijk Recreatiegebied Voor de allerkleinsten is er een speelsloot. Voor de grotere kinderen een strand met speeltoestellen.

Voor het complete overzicht, klik door op de roze button of lees de blog!

Recreatiegebied Groengebied Amstelland


Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Amsterdam. We hebben een bomvolle uitagenda met activiteiten en gezinsuitjes. Kijk snel!

Check de leukste tips!