Op bezoek bij De Wildakker

26 juni 2017
Soms ontdek je zo'n plekje waar je spontaan verliefd op wordt. De Wildakker in Lieren is voor mij zo'n plekje, een echt pareltje. Marloes Stuurman heeft hier haar droom verwezenlijkt, een groot stuk land met schapen, een winkel met allerlei wollige producten waar je hebberig van wordt én ze geeft workshops vilten! Ook aan kids!
De Wildakker, net iets buiten Apeldoorn. Een bedrijf dat ontstaan is uit liefde voor schapen en wol, gerund door ondernemende mama Marloes en haar man Wietse. En een bedrijf dat dit gezin erg gelukkig maakt, maar ons als bezoeker ook! En heel bijzonder om te zien hoe landelijk het leven kan zijn, een krappe twee honderd meter buiten de stadsgrens van Apeldoorn!

Zodra je bij Marloes de oprit oprijdt, springt direct haar winkel in het oog. Een houten gebouw, dat niet mistaat op de cover van een mooi magazine! Alles aangekleed met schapenvelletjes en andere natuurproducten. Alles in Marloes haar winkel heeft als basis het schaap of is heel erg verwant aan het schaap en de natuur. Fijne verzorgingsproducten, uiteraard schapenvellen in allerlei soorten en maten, sjaals en sloffen. Maar ook voor een origineel kinderkado of een bijzonder kraamkado ben je bij De Wildakker aan het juiste adres.Ons bezoek aan De Wildakker begon bij de basis! Bij de schapen. En die schapen hebben allemaal hun eigen naam én een eigen karakter. De schapen en al het andere kleinvee bij De Wildakker is onderdeel van het gezin. Alle beestjes hebben een naam en het is overduidelijk dat ze hier een prachtig leven leiden!Marloes geeft ook nog eens hele leuke workshops vilten! Tot en met eind juli kun je iedere zondagmiddag aanschuiven om een kei te vilten. In korte tijd vilt je een mooi wollen jasje om een kei heen. Dit is al leuk voor kindjes vanaf drie jaar, maar deze workshop is ook absoluut leuk voor volwassenen. In de zomervakantie organiseert Marloes een aantal maal speciale peuterochtenden. Peuters en hun begeleiders kunnen dan samen een vlinder vilten.Marloes en haar gezin zijn vaak te vinden in het Beekbergerwoud, vlakbij De Wildakker. Marloes verkoopt in haar winkel natuureducatie, waaronder hele toffe speurzoekerspakketten. Lekker op stap met een herkenningskaart, een schepnetje of een loep en andere extraatjes die een wandeling door de natuur een ware speurtocht wordt. Wij tippen dus direct een erg leuk uitje: combineer een bezoek aan De Wildakker met speuren in het Beekbergerwoud!
 


Fotografie: Angeline Dobber