Kidsproof Shoppingroute Deventer

5 oktober 2016
Deventer is zó leuk om te winkelen!

Wat een feestje is het om te shoppen in Deventer. De binnenstad heeft zoveel kleurrijke winkeltjes in de leukste straatjes en steegjes. Op de winkelroute kom je ook genoeg hotspots tegen om even uit te rusten en de buikjes te vullen! Veel shopplezier!

1.Neem het pontje over de IJssel

Een leuke en budget tip! Parkeer de auto op De Worp en neem het pontje over de IJssel. Voor een paar euro zijn jullie heen en terug en hoe leuk is het om je shopdag te beginnen met een tochtje over de IJssel.

Pontje over de IJssel

2.Brood van Joop
Een paar minuten lopen van de pont zit aan pleintje Grote Poot, Brood van Joop. Het is een leuk bakkertje waar je ook even kunt zitten met een kopje thee en iets lekkers uit de ambachtelijke bakkerij.
Meer weten over Brood van Joop: http://bit.ly/2dt2sN3



3.Tantilly
Neem als je uit de bakkerij komt de steeg aan je linkerhand. Zodra je de steeg uitloopt zie je direct Tantilly al, je kunt deze winkel niet missen vanwege de explosie aan kleur. Je vindt in dit winkeltje kleren, sieraden en serviesgoed. Alles met een lekkere dosis kleur!
Lees meer over Tantilly: http://bit.ly/2dRShR6



4.Koning Willem
Aan de overkant zit spellenwinkel Koning Willem met een enorm assortiment spellen, puzzels en breinbrekers. Ook voor de allerkleinsten is er van alles te vinden, je moet dan even het trappetje op naar boven.
Meer Koning Willem: http://bit.ly/2dJIEbc



5.Alternote
Naast Koning Willem zit een winkel met de mooiste notebooks, inpakpapier, maar ook met een hoek vol kinderboeken. Pas op, hier word je heel erg hebberig van!
Lees meer over Alternote: http://bit.ly/2dE7Eim



6.Het Snoeppotje
Loop de Spijkerboorsteeg in en proef de sfeer die de winkeliers hier hebben neergezet. Wat een gezelligheid! Aan de linkerkant, in een klein pandje zit Het Snoeppotje. Een snoepwinkeltje waar ze met bordjes aangeven welke allergenen verwerkt zitten in de snoepjes, handig!
Meer weten? http://bit.ly/2dJb00b



7.Hoge Ramen
Loop de Spijkerboorsteeg uit en ga rechts de Grote Overstraat in. Daar zit aan je rechterhand Hoge Ramen. Een winkel die bestaat uit vier monumentale panden die allemaal verbonden zijn met elkaar. Een heerlijke kruip-door-sluip-door winkel met heel veel fijne spulletjes die je spontaan nodig hebt.
Lees meer: http://bit.ly/2e1n8xt



8.Holy Cow
Schuin tegenover Hoge Ramen zit Holy Cow. Nog zo'n leuke winkel. loop hier naar binnen voor bijzondere kinderkleding, de leukste bedlampjes en gave broodtrommels!
Meer over Holy Cow: http://bit.ly/2duT9M2



9. Dille en Kamille
Even een stukje verderop, aan de andere kant van de Brink zit de Walstraat. Dit is misschien wel het leukste straatje van Deventer. Je vindt hier Dille en Kamille. Achterin de zaak, in de mooie serre, staan de leukste kinderspulletjes!
Meer Dille en Kamille Deventer: http://bit.ly/2drkId6



10. Speel je Wijs
Tegenover Dille en Kamille zit nog zo'n leuke speelgoedwinkel. Speel je wijs heeft een giga-aanbod mooi speelgoed, van poppen (met bijbehorende garderobes) tot en met loopfietsjes. Alles is heel overzichtelijk gepresenteerd!
Lees meer over Speel je Wijs: http://bit.ly/2drkId6



11. Moos Kids
Loop de Walstraat naar de Houtmarkt. daar zit Moos Kids. Toffe merkkleding en leuk om te weten: in 2015 is deze winkel uitgeroepen tot favoriete winkel van Deventer! Dat moet goed komen dus!
Meer informatie over Moos Kids: http://bit.ly/2dJLLQy



12. Woods 
In de Lange Bisschopsstraat, wat verder een beetje doorsnee winkelstraat is, zit Woods! Op 200m2 vind je hier de gaafste merken kinderkleding.
Lees meer over Woods: http://bit.ly/2dee58C


13. De Korenbloem
Als je iets terugloopt in de Lange Bisschopsstraat en weer de Grote Overstraat in gaat, zit aan de linkerkant nog zo'n fijne speelgoedwinkel, De Korenbloem. De grote trekker van de winkel is een Schleig boerderij die je met knopjes allerlei dierengeluiden kunt laten maken!
Meer over De Korenbloem: http://bit.ly/2d2UZVb

De Korenbloem-winkelen-Deventer