Corona: 40 dingen die je buiten kunt doen met kids

13 maart 2020
Heeft het coronavirus jouw weekendplannen in de war gegooid? Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn én waarbij je de massa ontwijkt. Rondom het huis of juist lekker in de natuur. Let op dat je altijd voldoende afstand houdt tot andere mensen. Lees hieronder onze tips!
1. Wist je dat je met de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming heel handig tuinvogels kunt spotten?

2. Auto volladen en hup, door de wasstraat! ;)

3. Samen dieren kijken in het weiland, leuk om bij elk dier een naam te bedenken.

4. Wij zijn altijd goed gemutst, dus: puntmuts op en naar een leuk kabouterpad in de buurt!

5. Cupcakes bakken en (met gepaste afstand) bij oudere buurtbewoners afgeven om ze een hart onder de riem te steken.

6. Bezoek een natuurbezoekerscentrum en doe daar zo’n leuke buitenspeurtocht.7. Haal plantjes, een kinderschepje en kinderhandschoentjes bij het tuincentrum en fleur dan samen de tuin op.

8. Fiets naar een viaduct en zwaai naar alle auto's en vrachtwagens. Zeker weten dat ze even knipperen met hun lichten of op de toeter drukken.

9. Heb je al eens een blotevoetenpad gedaan? Zo leuk om samen te doen!

10. Lekker bellenblazen is altijd heel leuk!

11. Het voorjaar ervaren; duik het bos in en zoek samen naar de eerste knopjes in de bomen.

12. Zet een (foto)speurtocht door je straat uit en laat de kinderen zoeken welke foto bij welk huisnummer hoort, plezier voor alle buurtkinderen.

13. Uitwaaien langs het strand.

14. Stoepkrijten in de tuin of voor het huis. Teken bijvoorbeeld dat leuke hinkelspel met cijfers erin!

15. Vliegtuigen spotten bij een regionale luchthaven (van veilige afstand ;).

16. Naar de boekwinkel om een fijn boek uit te zoeken en dan elke dag een leesuurtje inlassen.17. Speel restaurantje. Ga samen naar de supermarkt, koop ingrediënten, knutsel een menukaart en daarna samen koken en smullen!

18. Zoek een leuke kriebelbeestjeskaart en ga in de tuin, op zoek naar de gekste kriebelbeestjes.

19. Ontdek je stad. Pak de kaart van je stad en prik blind een hotspot. Spring op de fiets en ontdek welk leuk speeltuintje of sportveldje daar ligt.

20. Download een speurkaart van bijv. Staatsbosbeheer en ga het bos of dichtstbijzijnde park in om te speuren naar sporen, plantjes en beestjes.

21. Eindelijk tijd voor de playground in de buurt. Bal mee en op naar dat leuke voetbal-, basketbal- of tennisveldje in de buurt waar je gewoon gratis naartoe kunt!

22. OudHollandse klassiekers. Tijd om buiten te spelen en de spelletjes te doen die je ouders vroeger deden. Ken jij ze nog?

23. Selfiestorm! Samen op gekke plekken grappige selfies maken.

24. Dromen zijn geen bedrog: lig eens samen op je rug en staar naar de wolken. Wat zie jij?

25. Schatten gezocht! Ga naar buiten met een kistje en verzamel de mooiste natuurschatten.

26. In veel steden is er een recyclingperron. Gooi je grofvuil weg en bezoek het infocentrum, zo leer je je kind(eren) gelijk wat er eigenlijk met ons afval gebeurt.

27. Zelf ijsjes maken en die in de tuin of op het balkon in het voorjaarszonnetje opeten, doe net alsof je op een terras zit ;-)28. Heel leuk en nu heel effectief: zwaai of knipoog onderweg naar iedereen die je tegenkomt. Gegarandeerd dat je veel leuke en grappige reacties krijgt.

29. Bloemen plukken: pluk de mooiste bloemetjes uit je tuin of het veld en zet die in een vaasje bij een lief iemand voor de deur.

30. Maak eens ‘s avonds als het donker is samen een wandeling in de buurt. Dan is het lekker rustig en ontdek je ineens hele andere dingen.

31. Zoek samen al het speelgoed uit en kies welk speelgoed er naar andere kinderen kan die het harder nodig hebben. In veel steden is er een weggeefwinkel of speelgoedbank. Daar kunnen mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken gratis spullen, kleding en speelgoed uitkiezen.

32. Kies de favoriete buitenspellen van je kind en maak buiten op een veldje of pleintje een leuk spellenparcours.

33. Ga al wandelend of fietsend langs leuke plekjes in de stad of de natuur en maak een mooie fotoreportage.

34. Ga naar buiten, zoek de mooiste stenen en beschilder ze daarna met ‘glow in the dark verf’. Is heel gaaf voor op het nachtkastje (nachtlampje) en een leuk cadeautje voor opa en oma!

35. Hebben jullie de lammetjes al bezocht er zijn er een heleboel geboren de afgelopen periode.36. Even lekker buiten spelen bij die leuke speeltuin, kies er eens één in een andere buurt, voor je kleine kinderen is dat een nieuwe wereld! Of maak er een heuse speeltuinentocht van: op de fiets langs al die leuke speeltuintjes!

37.Samen dieren aaien bij de kinderboerderij, leuk om bij elk dier te raden hoe íe heet.

38. Op de fiets naar de ijswinkel voor je eerste ijsje dit jaar, er is altijd reden voor een feestje. Veel blijven toch open!

39. Vraag aan de buren met die hele grote trampoline of jouw kinderen een uurtje mogen springen, bedank ze met een ze met een zelfgemaakte kaart.

40. Gewoon de hond nog een keer uitlaten, en als je die niet hebt, die van de buren.
Veel buitenspeelplezier!