• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Dagje uit met kinderen in Epe

7 januari 2023
Epe is een superleuk plaatsje midden op de Veluwe. Natuurlijk is het bos altijd fijn om naar toe te gaan, fijn om te wandelen, te spelen én om in te fietsen. Maar er is meer te beleven voor gezinnen met kinderen in Epe! We zetten onze favorieten voor je op een rijtje.
De leukste uitjes met kinderen rondom Epe

De Koperen Ezel

Zodra je de parkeerplaats op rijdt verschijnen de eerste lieve snoetjes al? De Koperen Ezel in Epe wemelt van de ezels. Maar er zijn nog meer aaibare boerderijdieren, een hele fijne speeltuin en je kunt zowel binnen als buiten een lekker bakje koffie doen of een patatje eten. Wil je met een ezel op pad, dat kan ook! En doe het dan goed, neem gezellig een picknick mee op pad.

Brasserie Floor

Zonder dat er ook maar één kinderspeeltoestel op het terrein van Floor te bekennen is, is het toch een hele kindvriendelijke plek! Deze brasserie bevindt zich namelijk middenin het bos en spelen, dat doe je hier met takken hout, kastanjes en andere schatten uit het bos! En ook leuk, met een beetje mazzel steekt een lieve serveerster een paar marshmellows aan een spiesje die je vervolgens mag roosteren boven een vuurtje!

Hertenkamp Epe

Meenemen maar, dat oude brood. De hertjes van het Hertenkamp (om de hoek bij Brasserie Floor) zijn er gek op! En kijk ze eens diep in de ogen, ze zijn überschattig! Naast die lieve hertjes kun je hier ook pauwen, kippen en konijnen bewonderen.

De schaapskooi

Een perfect startpunt voor een fijne boswandeling met kinderen is de schaapskooi in Epe. En raak jij nou helemaal verknocht aan zo'n lekker wollig exemplaar? Dan kun je zelfs een schaapje adopteren!

Binnenspeeltuin Heggies Speelschuur

Epe heeft een hele fijne binnenspeeltuin: Heggies Speelschuur. Lekker roetsjen, glijden, klimmen en bouwen. En niet onbelangrijk voor paps en mams; er is goede WIFI én goede koffie!

Bowling Epe

Zin in een potje bowlen? Dan kun je goed terecht in het Princess Hotel in Epe. Ze hebben hier vier bowlingbanen én een sfeervol restaurant. Voor wie is de eerste strike?

't Smallert in Emst

Voor ieder wat wils. Bij dit gezinspark kun je kaarsen maken in de ambachtelijke kaarsenmakerij, je kunt op Forel vissen en er is een speeltuin met megahoge glijbanen! En niet te vergeten... met mooi weer kun je je ook nog uitleven in de kanovijver!

Pitch & Putt Heerde

Heerlijk buiten een balletje slaan met uitzicht op het blauwe water van de Heerderplas. Dat kan bij Pitch & Putt in Heerde. Je kunt hier naast Pitch & Putt spelen ook nog andere varianten doen! Vergeet niet je vader in te maken!

Hertenboerderij Nijbroek

Ben jij een boer in de dop? Je kunt het ontdekken bij Hertenboerderij Nijbroek. Tijdens vakantie krijg je hier vaak de gelegenheid om je boerendiploma te halen. Je slaagt altijd!

Museum Hagedoornsplaatse

Nog meer boerenleven ervaren? Dat kan bij Museum Hagedoornsplaatse. Ook hier zijn tijdens de vakanties vaak extra activiteiten voor kinderen te doen!

Pannenkoeken eten in Epe

Zin in een pannenkoek? Die kun je in het bos eten bij De Ossenstal. Ze serveren hier niet alleen lekkere pannenkoeken en plates, maar je kunt je hier ook nog eens heerlijk vermaken in de speeltuin zie grenst aan het terras. Is het niet echt weer om buiten te zitten, dan kun je ook terecht bij De Veldkamp of in het leuke dorp zelf bij De Honingpot.

Er is nog méér leuks! Zo kun je in de zomer heerlijk naar meerdere strandjes en zwemplassen! Bekijk de rubriek Eropuit om alle tips in de omgeving te bekijken en sla ook vooral de Uitagenda niet over voor de actuele uitjes voor het hele gezin!

Veel plezier in Epe!