Kersttraditie: Elf on the Shelf

6 december 2022
Ken jij Elf on the Shelf al? Deze geweldige traditie komt uit Amerika en zorgt voor heel veel lol! Wij leggen je uit hoe het werkt en geven alvast wat leuke ideeën.
Elf on the Shelf - Ken jij deze kersttraditie al?
Onze Kidsproof collega Annemarie woonde met haar gezin een aantal jaren in Amerika en is helemaal fan van de 'Elf on the Shelf'. Een kersttraditie, gebaseerd op een gelijknamig boek. Had jij er al eens van gehoord?

Wat is de Elf on the Shelf?

De Elf werd door Carol Aebersold en haar dochter Chanda Bell in het leven geroepen in de vorm van een prentenboek, bij het boek werd een pop geleverd. Het verhaal: De Elf is door de Kerstman gestuurd om aan hem te rapporteren hoe de kinderen in het huis zich gedragen. 

Als de kinderen slapen gaat  de Elf snel terug naar de Noordpool om verslag uit te brengen, als de kinderen wakker worden is hij weer terug. Elke dag op een andere plek. Hier kun je dagen of weken voor kerst mee beginnen; maak er een zoekspelletje van!

Resultaat; Elke dag iets leuks om naar uit te kijken bij het wakker worden. Kinderen (jong en oud, óók de pubers van Annemarie nog steeds!) worden er zó blij van. En: Heel veel voorpret voor jezelf!
Verstop de Elf!

We hebben heel hard gezocht, maar het boek en de Elf zijn in Nederland niet zo makkelijk te vinden. Als je geduld hebt zijn er wel wat Amerikaanse sites die het nog leveren. Heb je dat geduld niet of wil je de Elf niet helemaal van de andere kant van de wereld laten komen (het arme ding moet ten slotte ook nog elke nacht naar de Noordpool en terug) kies dan een Barbie of ander poppetje en maak er met vilt, stof of haakwol een Elf van. Het verhaal kun je je kinderen uit het hoofd vertellen, laat je fantasie de vrije loop!

Wij hebben online een Elf kunnen bemachtigen, en zoals je op de foto's kunt zien hebben wij er al veel lol mee gehad!
Elf in coronatijd

COVID-19 is ook aan Elf niet voorbijgegaan. Van lekker hangen in een mondkapje tot een verplichte quarantaine. Met deze voorbeelden zorg je dat er tijdens een mogelijke quarantaine voor het gezin nog wat te lachen valt!


#Elfontheshelf 

Zoek op Pinterest of Instagram naar 'Elf' of Elf on the Shelf; de leukste zelfmaak ideeën, verstopplekken en grapjes kom je tegen. Wij kregen daardoor helemaal zin om deze traditie over te nemen!


Check dagelijks onze stories voor meer leuke ideeën! Ben je ook enthousiast geworden? Tag ons op Instagram of Facebook of deel je foto's met ons via apeldoorn@kidsproof.nl

Herinneringen voor later maak je nu... veel plezier!

Liefs,
Patricia

TIP: in deze blog vind je 11 grappige nieuwjaarstradities die heel leuk zijn voor kinderen!>>