8x gratis speeltuinen in Apeldoorn

9 mei 2022
Urenlang speelplezier is gegarandeerd in deze speeltuinen in Apeldoorn. Of je wilt spelen in de natuur, met water of juist kiest voor een traditionele speeltuin met schommels, glijbanen en wipkippen! Voor ieder wat wils, of probeer ze lekker allemaal uit!

Park Berg en Bos

Heerlijke plek in het bos met verschillende speeltoestellingen, een plek om hutten te bouwen, een waterspeeltuin en veel picknickgelegenheid. Vergeet ook niet even omhoog te klimmen en te genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.

Speeltuin De Zoemer

Midden in Apeldoorn-Zuid vind je speeltuin De Zoemer. De speeltuin wordt beheerd door een vereniging en dat merk je want alles is keurig verzorgd, er zijn regelmatig extra activiteiten en er is een klein winkeltje voor wat lekkers!

Speeltuin Kindervreugd

In Speeltuin Kindervreugd kunnen kinderen zich urenlang lekker buiten vermaken. Lekker zandscheppen, schommelen, klauteren en van de onwijs leuke glijbaan. Er is genoeg ruimte om lekker te picknicken én deze speeltuin organiseert regelmatig leuke kinderactiviteiten.

Waterspeeltuin De Maten

In het Matenpark vind je een fantastische waterspeelplaats. Hier speel je eindeloos met water en zand. Je kunt hier water omhoog pompen, een rad of een waterspiraal laten draaien en sluisjes om je waterstroom mee te bedienen.

Kinderboerderij De Maten

Bij Kinderboerderij De Maten in het Matenpark vind je naast verschillende dierenweiden, een knuffelwei, een hele leuke grote speeltuin, bijzondere vogels en een winkeltje met terras! En voor een euro mag je een ritje maken op een paard!

Speeltuin Park Zuidbroek

Aan het randje van de wijk Zuidbroek vind je een ruim opgezet park met genoeg ruimte om je een heerlijk middagje buiten te vermaken. Je kunt heerlijk struinen over de wandelpaden tussen het hoge gras en langs leuke waterpartijen. Liefhebbers van een potje voetbal kunnen helemaal los, er zijn meerdere velden! Ook is er een fijne speeltuin, met daarbij een waterspeelplaats!

Kinderboerderij Laag Buurlo

Zeven dagen per week kun je hier heerlijk met de dieren knuffelen! Onder meer geiten, schapen, konijnen, kippen en hangbuikzwijnen wachten op je bezoek. En ga op zoek naar de gekke kip van de foto! Bij deze kinderboerderij kun je ook naar hartelust spelen in de speeltuin, met waterspeeltuin en enorme speelweide.

Speeltuin Zuiderpark

Lekker roetsjen en rausen in de mooie houten speeltuin aan de Albardastraat of iets verderop spelen in de waterspeeltuin en vlinders in je buik door de kabelbaan!