• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De grootste zandbak van Nederland: het Kootwijkerzand!

1 mei 2024
Emmers, scheppen en andere zandspeeltjes mee en je enorm vermaken in de grootste zandbak van Nederland! Dat is spelen op het Kootwijkerzand. Leent het weer zich niet voor urenlang spelen, relaxen en picknicken? Dan kun je ook heerlijk wandelen in en rondom het Kootwijkerzand.
Wij krijgen altijd een beetje vakantiegevoel van een bezoekje aan het Kootwijkerzand. Met mooi weer zijn er veel gezinnen op pad, voorzien van zandbak-gereedschap en een tas met lekkers. Is het weer te nat of te koud, dan leent het Kootwijkerzand zich absoluut goed voor een fijne wandeling door het bijzondere en mooie gebied. 
Beklim eerst even de Zandloper, de nieuwe uitkijktoren van het Kootwijkerzand. De klim naar boven valt reuzemee, je hoeft slechts 4 trappen te nemen voor het adembenemende uitzicht over de vlakte en de bossen.Zin om te wandelen? Er zijn verschillende wandelroutes. De langste is 16 kilometer, er is er één van 6 kilometer en handig als je met kinderen op stap bent, je kunt kiezen uit vier routes die ongeveer 3 kilometer lang zijn! Kom je met een buggy of wandelwagen, dan ga je niet ver komen op het Kootwijkerzand! Tip hiervoor is het Caitwickerzand, iets verderop, daar vind je een rolstoelpad dat natuurlijk ook heel geschikt is voor andere wieltjes!Parkeren doe je het handigste aan de Houtvester van het Hoffweg. Vanaf de parkeerplaats loop je dan in een paar honderd meter, door het bos, naar de uitkijktoren toe.