De leukste klimbossen op een rij

20 juni 2023
Mijn kinderen vinden klimbossen echt te gek! Gelukkig zijn er een aantal hele toffe klimbossen rondom Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Veluwe. Klimmen is een super stoer en actief uitje met kinderen! Hebben jullie al deze klimbossen al gehad?
De leukste klimbossen rondom Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Veluwe
Klimmen met kinderen is voor ouders soms nog spannender dan voor de kinderen zelf. Ten eerste hebben zij überhaupt minder last van angst (hallo, grote hoogtes..) en ten tweede is het even een lesje loslaten voor de meeste ouders. Maar wees gerust: alle klimbossen maken gebruik van goede veiligheidssystemen en er is altijd begeleiding aanwezig.

Persoonlijk hou ik niet zo van hoogtes, maar wat ik wel heel leuk vind aan een Klimbos is de kick die je er samen van krijgt. Elkaar aanmoedigen, je grenzen verleggen en samen iets bereiken. De glimlach op ieders gezicht is goud waard!Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Dit is wat je noemt het klimbos der klimbossen. Hier vind je maar liefst 9 verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Klimmen mag hier vanaf 6 jaar met een rijkwijdte van 1.30 meter. 

Klimbos Garderen

Klimbos Garderen

Midden in de bossen van de Veluwe vind je het Klimbos Garderen. Dit klimbos draagt de stempels meest hoge klimbos van Nederland en het meest veilige klimbos van Nederland. Je kunt vanaf 1.20 meter komen klimmen en er zijn verschillende parcours te volgen. Er is een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours vol met fun onderdelen.

Ook leuk: loop eens een blotevoetenpad samen! Ontdek de leukste in onze regio >>


Klimbos Harderwijk

Klimbos Harderwijk

Naast een oneindig lang klimparcours met 3 verschillende levels heeft Klimbos Harderwijk namelijk ook een rollercoaster zipline, een duo-zipline en een vrije val op maar liefst 16 meter hoogte. Met de spectaculaire rollercoaster zipline vlieg je op grote snelheid door de bochten van de 200 meter lange zipline. Een belevenis die je nergens anders in Nederland kan beleven. Klimbos Harderwijk is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter. 


Adventure Eefde

Het klimbos van Adventure Eefde is een van de grootste en leukste klimbossen van Nederland. Je kan er in bomen klimmen, tokkelen, ziplinen en nog veel meer. Door de verschillende routes met ieder een verschillende moeilijkheidsgraad, is het voor iedere klimmer een leuk en uitdagend. Klimmen mag hier vanaf 8 jaar. Naast het klimbos heeft Adventure Eefde ook een natuurgetrouwe rots waar je klettersteig routes kan afleggen. Nergens anders in Nederland kan je deze manier van klimmen beoefenen. Hoe cool is dat?

Klimbos Ermelo

Dit toffe klimbos beschikt over 8 uitdagende parcoursen! Deze parcoursen zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde klimmer. Je bepaalt zelf hoeveel en welke parcoursen je wilt klimmen. Je mag hier klimmen zodra je 1.20 meter bent. Nog net iets te klein? Kleine durfals tussen de 1.00 en 1.20 meter kunnen terecht in Ape Town.

Hebben jullie een klimbos uitgeprobeerd? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel klimplezier!