11 leukste buitenzwembaden en strandjes rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen

22 mei 2023
Onze kids houden enorm van zwemmen. Tijd om eens even de leukste buiten zwemplekken rondom Apeldoorn, Deventer en Zutphen op een rijtje te zetten! Zijn jullie overal al eens geweest?
Boschbad Apeldoorn

Openluchtzwembaden


Het Boschbad in Apeldoorn

Wist je dat het Boschbad in Apeldoorn het grootste buitenbad van Nederland is? Er zijn hier 3 verwarmde baden, een wedstrijdbad, een recreatiebad, peuterbaden én een hele leuke waterspeeltuin. Ook zijn er verschillende speeltuintjes, dus jij zit hier sowieso goed deze zomer!

Het Spraypark van Zwembad De Koekoek in Vaassen

Niet zo heel bekend maar Zwembad De Koekoek in Vaassen heeft een groot SprayPark! Een waterspeelplaats met de meest uiteenlopende spuitelementen, fonteinen en leuke waterspeelattributen. Het SprayPark is in de zomertijd tegelijk geopend met het recreatiebad. Je kunt dan van binnen naar buiten en andersom. Er is ook nog een ligweide, een basket een pannakooi, springkussen, een air trampoline en nog veel meer!

De Flierefluiter in Raalte

Eindeloos spelen, met dieren knuffelen én lekker zwemmen. Het kan allemaal bij De Flierefluiter in Raalte. Fijn om te weten: er zijn ook voldoende schaduwplekjes te vinden in dit speelparadijs.

Zwembad de Berkel in Almen

De Berkel is een buitenzwembad waar je heerlijk kunt afkoelen. Bommetje van de duikplank of plons het water in via de glijbaan. Op de ligweide kan je lekker genieten van het zonnetje. Ben je uitgezwommen? Je kunt hier ook een kano, waterfiets of SUP-plank huren!

Borgelerbad in Deventer

Het Borgelerbad heeft een ondiep familiebad met een familieglijbaan! Ook is er een ondiep kleuterbad met speelschip en een ondiep peuterbad met (water)speeltoestellen. Even klaar met zwemmen? Dan kunnen de kids lekker spelen of relaxen op de zonneweide.

Strandjes
Recreatiegebied Bussloo 

Bussloo ligt mooi tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen in. Lekker met de voetjes in het zand en duiken in de natuurplas. Ze hebben hier een speciaal kinderstrand met leuke speeltoestellen. Zwemmen is gratis, maar kom je met de auto dan betaal je wel parkeergeld.

Recreatiegebied Kievietsveld

Het Kievitsveld is een fijne plek voor gezinnen. Lekker zandstrand, speeltoestellen én een bos waar je lekker kunt wandelen. Stoere kids kunnen ook waterskiën of wakeboarden bij Burnside Cablepark. Ook hier is de toegang gratis, maar betaal je wel parkeergeld als je met de auto komt.

Heerderstrand

De kinderen kunnen zich vast en zeker urenlang vermaken op het Heerderstrand. Met ruime stranden, ligweiden en speeltoestellen een fijne plek om met de kinderen een paar uur door te brengen.

Strand Horst

Strand Horst vind je in Ermelo en Harderwijk. Het recreatiegebied heeft verschillende zandstranden, weiden en voorzieningen voor een fijn dagje uit! Ook kan je hier fietsen, surfen, kitesurfen, paintballen en Pitch&Putt Golf spelen. Hier vermaak je je wel dus!

Brongsbergenmeer

Het Bronsbergenmeer staat voor heel veel waterplezier, een strand om op te spelen en zandkastelen te bouwen en een plek waar je lekker van het mooie weer kunt genieten. Je kunt parkeren bij Fort Bronsbergen. Goed om te weten: er zijn ook toiletvoorzieningen.

Speelstrand Veluwe aan Zee

Vlakbij Nijkerk, Putten en Ermelo ligt recreatiegebied Veluwe aan Zee met een onlangs geopend speelstrand voor kinderen. Een gezellig familiestrand aan het water waar je kan zwemmen, spelen en suppen. Superhandig: Er staat een (gratis) smeerpaal met zonnebrandcrème.

Check bij natuurwater wel altijd even of het veilig is om te zwemmen. Veel spetter plezier!

Lieve groetjes
Patricia Naar de website