Vernieuwd: Paleis het Loo

21 juli 2023

Compleet vernieuwd én nu helemaal open: Paleis Het Loo. Zomers is het hier extra leuk met veel kinderactiviteiten. Verkleden, racen, nieuwe voorstellingen bekijken en spelen in de tuinen. Tijd voor een bezoekje met de kids! 

Kidsproof-bezoek aan Paleis Het Loo

Prinsen- en Prinsessendagen

Deze dagen zijn ieder jaar weer een koninklijk spektakel in de tuinen van Paleis Het Loo. Verkleed komen is niet verplicht, maar wel heel leuk. Kom je liever als superheld in plaats van prinses, dan is dat natuurlijk helemaal goed. Wij hebben zelfs een papa in een prinsessenjurk gespot! T/m 17 augustus op dinsdag, woensdag en donderdag.

Paleis Het Loo - racelaan


Klaar voor de start…

Op het stallenplein vind je dit jaar de bootjesbaan, het sponsgooien en de paardjesrace. Het feestterein is bereikbaar via de racelaan. Dat betekent een mooie fiets uitzoeken en racen maar. Wandelaars, ren voor je leven!

Paleis Het Loo - voorstelling

Koninklijk feest

Op het feestterrein vind je het podium waar elk uur een show te zien is. Dit jaar zijn er maar liefst twee nieuwe voorstellingen! Ook leuk om hier te doen: boogschieten, een oud-Hollands parcours afleggen, knutselen aan de theetafel en prinses Rooibos ontmoeten. En een bezoekje aan de studio mag natuurlijk niet missen. Hier maken kids zich extra mooi, bijvoorbeeld door hun nagels te lakken.

Paleis Het Loo - boogschieten

In de tuinen zijn verschillende spelletjes te doen. Op de chillweide chill je -uiteraard- lekker op zitzakken. Bestel vooraf een lunchpakketje of neem een picknick mee. Bij de spelletjesbar is het lastig kiezen. Wij leenden croquet en dat bleek nog best een moeilijk spel. Natuurlijk kan er ook weer gedanst worden als echte prinsen en prinsessen.

Paleis Het Loo - audiotour thuis bij de oranje


Familietour

Tijd voor een bezoek aan het paleis! Er zijn verschillende audiotours te doen, waarbij de familietour ‘Thuis bij de Oranjes’ speciaal voor kinderen is gemaakt. Terwijl je door het paleis loopt, luister je naar een uitzending van ‘Oranje Vandaag’. Dit is echt de allerleukste audiotour die we ooit gedaan hebben. Van begin tot het eind hebben mijn kinderen er alle aandacht voor. En ze onthouden ook nog eens alle informatie! Handig om te weten: de tour duurt ongeveer een half uurtje.

Paleis Het Loo - film tentoonstelling Oranjes

De Oranjes

In het pas geopende gedeelte van het museum bezoeken we de nieuwe, vaste tentoonstelling ‘De Oranjes’. We starten met een leuke film en lopen daarna door de tentoonstelling. Op de begane grond leer je alles over de geschiedenis van de Oranje-Nassau’s. Op de eerste verdieping loop je langs de verschillende levensfases van de Oranjes. We zien de koning als kind en leren hoe het privéleven van de familie nauw verweven is met hun publieke leven. Conclusie: wij zouden niet willen ruilen.

Paleis Het Loo - Juniorpaleis

Juniorpaleis

Paleis Het Loo is echt prachtig verbouwd, maar de kroon op het werk is toch wel het Juniorpaleis. Tip: reserveer bij aankomst gelijk een tijdslot voor het Juniorpaleis. Ondertussen kun je de rest van het paleis bekijken of naar de activiteiten van de Prinsen- en Prinsessendagen.

Paleis Het Loo - activiteiten Juniorpaleis

Per gezin krijg je een ‘Kingsta’ mee, waarmee je allerlei opdrachten uitvoert. De kinderen bereiden namelijk het bezoek van 2 eregasten voor. Zo moeten ze de bloemen klaarzetten, een lekkere taart bakken en alvast de dans oefenen. Tot slot mogen de kinderen zichzelf nog even uitdossen voor het koninklijke feest. Al met al zijn ze in het Juniorpaleis wel bijna een uur zoet.

Paleis Het Loo - Kidsproof reporters

Goed om te weten

  • Het is handig om van tevoren online tickets te kopen, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan. Tip: kom je met vier personen of meer? Check dan even of een gezinskaart voordeliger is.
  • Ga je naar de Prinsen- en Prinsessendagen? Houd dan de showtijden (11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur) in de gaten, zodat je de voorstellingen niet mist.
  • Als je het paleis gaat bezoeken, is het handig om vooraf de app te downloaden, zodat je de audiotour kan volgen. Vergeet niet om oortjes mee te nemen, want die heb je nodig.
Meer weten? Klik op de roze button voor meer informatie en tickets.

Gaan jullie ook naar Paleis Het Loo? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op Instagram!

Veel plezier!

Lieve groetjes,
Patricia Naar de website