Ontdek de natuur als echte Ranger!

3 juni 2021
Grote kans dat je ooit al eens het Kabouterpad hebt gelopen vanaf Bungalowpark Hoenderloo. Speciaal voor wat oudere kinderen hebben ze nu, in samenwerking met IVN, een stoere Ranger Route ontwikkeld. Hoogste tijd om deze nieuwe wandelroute voor kinderen te testen!
Speciaal voor boswachters in spé: de Ranger Route in Hoenderloo!
Wij wandelen in het weekend graag met de kinderen over de Veluwe. Zeker in de herfst! Het liefst kiezen we een wandelroute uit die ook leuk is voor kinderen. Zo houden we het voor iedereen leuk. Zodra ik hoor over een nieuwe Ranger Route ben ik enthousiast; echt iets voor ons!

Op een mooie zondagochtend halen we de Ranger tas op bij het Veluwecentrum met daarin alle benodigdheden om de Ranger Route te lopen. Dit centrum vind je bij de receptie van Bungalowpark Hoenderloo. De kinderen krijgen allebei een rugzakje en een opdrachtenboekje mee.De lieve mevrouw achter de receptie helpt ons even op weg. We moeten de IVN Routes app downloaden (Tip: doe dit alvast thuis) en zoeken de Ranger Route op. Klaar om te vertrekken! Buiten bekijken we eerst even de inhoud van de tas. We vinden o.a. een verrekijker, iets te drinken met iets lekkers, schmink en een zakdoek. Mijn rangers willen die gelijk om hun hoofd. Met de schmink op hun wangen vallen ze bijna niet meer op in het bos. Tenminste… als je ze niet al van verre aan had horen komen! 😉We gaan op pad! We steken de weg over en lopen zo het bos in. Wat een mooi plekje is dit toch! Onderweg krijgen de kids algemene opdrachten en opdrachten die bij een bepaalde plek horen. We zoeken de hele route bijvoorbeeld naar sporen, omgevallen bomen en dood hout. Maar we ruiken ook aan blaadjes, zoeken vuurstenen en turen door de verrekijker.Op een derde van de route nemen we plaats op een bankje voor een opdracht en drinken we even wat. We luisteren naar de natuur en daarna nog een keer met onze ogen dicht. Grappige opdracht, deze moet ik onthouden! We lopen verder en leren hoe we een boom op kunnen meten met een stok. Zo leuk! Wij komen uit op 15 meter. Ik ben benieuwd waar jullie op uitkomen! Daarna vergelijken we blaadjes met de bomen en kijken we wie het beste dennenappels kan werpen.Bij het volgende bankje maken de kinderen een tekening van het prachtige uitzicht en drinken we weer even wat. Tijd voor het laatste stukje van de route. Hier zitten weer leuke spelletjes in zoals over een dode boom heen lopen en je evenwicht bewaren. Ook moeten we de blinddoek tevoorschijn halen en kijken wie het snelste de juiste boom terug kan vinden. Hilarisch!Net als mijn kleinste ranger (4) zegt dat hij moe is en honger heeft, zien we het bungalowpark alweer verschijnen. Perfecte timing! Als ik vraag welke opdracht ze het leukste vonden kunnen ze niet kiezen uit het dennenappel spelletje, de boom opmeten en het spelletje met de blinddoek.Het fijne aan deze route is, is dat het ‘zware gedeelte’ van de route in het begin zit. Je loopt eerst omhoog en als de kinderen misschien moe beginnen worden loop je eigenlijk alleen nog maar naar beneden. Ook zitten er nog een aantal leuke, actieve opdrachten aan het einde van de route zodat de wandeling van begin tot eind leuk blijft!


De Boskantine

Terug bij het bungalowpark brengen we de tas terug en krijgen de kinderen een klein cadeautje als aandenken. Daarna gaan we nog even lekker lunchen bij de Boskantine, het restaurant van Bungalowpark Hoenderloo. Echt een heel fijn en stijlvol ingericht familierestaurant met kindermenu (zelfs met babyhapjes!). Terwijl we wachten op het eten vermaken de kinderen zich in de binnen- en buitenspeeltuin. Wat een luxe! Wij hebben heerlijk gegeten op het terras en hadden zelfs nog tijd voor koffie in de zon, aangezien de kinderen zich opperbest vermaakten in de speeltuinen. Goed om te weten: Je kunt hier ook lekker lunchen, borrelen of dineren als je niet in het park verblijft. Wel even reserveren!

Praktisch

De Ranger route is 2,1 km lang en is echt leuk vanaf ongeveer 6 jaar. Jongere broertjes en zusjes hobbelen prima mee, maar sommige opdrachten zullen nog niet aansluiten bij hun belevingswereld. Wij deden ongeveer 1,5 uur over de route, inclusief opdrachten en korte pauzes om even iets te drinken. We namen hier ook uitgebreid de tijd voor en wandelen niet zo snel. Met grotere kinderen ben je waarschijnlijk iets sneller. De Ranger Route kost €5,00 per kind. Meer informatie vind je via de roze button.

Veel plezier met jouw boswachter(s) in spé!

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. Deze Ranger Route is ook super leuk als kinderfeestje! Naar de website