De leukste natuurspeurtochten rondom de Veluwe

1 april 2024
De natuur heeft heel veel te bieden, maar eerlijk is eerlijk: de kinderen staan niet altijd te springen om weer te gaan wandelen. Wist je dat er heel veel leuke natuurspeurtochten op en rondom de Veluwe zijn? Ideaal voor een mooie wandeling door de natuur met kinderen! Wedden dat ze nu wel mee willen?
De leukste natuurspeurtochten voor kinderen!

Beleef de natuur

In Epe vind je verschillende kinderbelevingspaden met thema's om de natuur te ontdekken. De routemarkeringen hangen in de bomen, dus het speuren kan daarmee echt beginnen! Bij de startpunten kan je een boekje kopen met daarin allerlei leuke opdrachten en weetjes over de natuur.

Dierenvriendjes

Het Bosdierenpad in 't Leesten is een wandelroute met activiteiten voor jonge kinderen. Onderweg leer je zo op een leuke manier allerlei weetjes over dieren en de natuur. Geschikt voor kids tussen de 5 en 9 jaar.
Echte Rangers

De Veluwe Ranger Route in Hoenderloo is hartstikke leuk voor kinderen vanaf 6 jaar! Onderweg doe je spelletjes en maak je opdrachten over de natuur. Uiteraard krijg je ook iets lekkers mee voor onderweg. Lees wat wij ervan vonden in onze blog >>

Voor jong en oud

In en om Bezoekerscentrum Nunspeet is van alles te doen en te bekijken. Achter het bezoekerscentrum ligt een mooi bos waar je met kinderen drie verschillende wandelingen kunt doen, het hulpboswachterpad (voor oudere kinderen want met kompas), het dierenvriendjespad (leuk vanaf 4 jaar) en het kabouterpad!


Lees ook: Speurtocht in de buurt met geocaching >>

Kabouters zoeken

Liever op zoek naar kabouters in het bos? Lees ons verzamelblog met de leukste kabouterpaden bij jou in de buurt! Zet je rode puntmuts op en ga op zoek naar kabouters in het bos.

Kleine wonderen

Ontdek de kleine wonderen van de Veluwe met de Woudloper speurtocht van Het Loo! Met een opdrachtenboekje gaan de kinderen op pad. Onderweg beantwoorden ze vragen en verzamelen ze stempels. Heb je 10 stempels verzameld? Dan ontvangen ze een certificaat en zijn ze een echte woudloper!

Veel speurplezier!

Liefs,
Patricia

Ps. we hebben ook de leukste 12 wandelingen rondom Apeldoorn, Deventer en Zutphen voor je op een rijtje gezet!