7 toffe spelletjes met een zaklamp

20 april 2020
Spelen met een zaklamp in de tent, laat opblijven en met een zaklamp een boekje lezen... Dat is écht vakantiegevoel! Ook thuis kun je hele leuke spelletjes met een zaklamp doen. Leuk en een beetje spannend! Wij hebben er zeven voor je uitgetest.
Spannende zaklamp spelletjes

7 gave zaklampspelletjes voor kinderen

Deze spelletjes met een zaklamp zijn superleuk voor kinderen:

1. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…

Ga samen in de kamer zitten met alle lampen uit. Speel ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’, maar dan in het donker met een zaklamp!

2. Schatzoeken in het donker

Zet buiten in het donker (of in huis met alle lampen uit) een route uit met bijvoorbeeld chocolade-muntjes, playmobil poppetjes etc en laat de kinderen ze allemaal vinden. Aan het einde van het spoor ligt een schat!

3. Schaduw-poppen-theater

Haal de onderkant uit een schoenendoos en vervang deze door vliegerpapier of ander dun papier. Maak in de doos verhaaltjes met bijvoorbeeld LOL, Playmobil of Lego figuurtjes. Beschijn ze met je zaklamp en je krijgt een heel spannend beeld!



4. Morse Code Berichten

Een spannend spelletje in het donker. Met je zaklamp kun je hele berichten aan elkaar doorgeven. Raad jij wat de ander je wil zeggen?

5. Woorden oefenen

Leert jouw kind lezen? Vul een hele muur met post-it notes waarop woorden staan. Jij noemt een woord en verlicht met de zaklantaarn zo snel mogelijk de juiste post-it. Ook leuk als wedstrijdje met meerdere kinderen.

6. Dierenschaduwen maken

Schijn een sterke zaklamp op een muur en maak met je vingers voor de zaklamp zoveel mogelijk gekke dierenfiguren.

7. Zaklamp limbo dansen

Ga op een kleine afstand van een muur staan en schijn met je zaklamp naar de muren. Laat de kinderen één voor één onder de straal door kruipen. Liefst op de limbo-manier. Wie komt het verst?

Veel zaklampplezier!

Lieve groetjes,
Patricia


Ps. Tijdens de coronacrisis vind je in onze blogs allemaal handige lijstjes met leuke thuistips, in onze uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten die op een specifieke dag te doen zijn en in onze Eropuit-categorie vind je nu alle tips voor thuis & uit die je elke dag kunt doen.