Lekker zwemmen bij Zwembad Malkander Apeldoorn

9 december 2018
Jeuh, we gaan lekker zwemmen! Onze drie kinderen zijn gek op water en misschien is een bezoekje aan een zwembad wel hét favoriete uitje van dit moment! We mogen vandaag Aquacentrum Malkander in Apeldoorn uittesten! Benieuwd wat wij van dit zwembad vinden? Lees dan snel verder.
Het voelt helemaal in stijl, want op de meest natte vrijdag sinds tijden gaan wij een nog veel natter pak halen! Rennen door de regen vanaf de parkeerplaats, waar gelukkig genoeg ruimte is om dichtbij te parkeren. We verruilen onze natte jassen voor bikini’s en zwembroeken in de familiekleedkamer. En hoe fijn om niet te hoeven hopen dat er nog toevallig een munt van vijftig cent in je portemonnee zit, deze kluisjes werken gewoon op een code die je zelf kiest! En let’s go, op naar het water!

Wat heeft Aquacentrum Malkander te bieden?
Als je het zwembad binnenloopt zie je direct het kleuterbad, onze eerste stop. Het kleuterbad is best een flink bad met wat warmer water en ondiep genoeg om heel veilig te kunnen plonsen! Aan de andere kant zit het diepere recreatieve deel van het zwembad. Hier vind je ook de stroomversnelling. Even onder het bruggetje door en dan ben je in het grote recreatieve bad! En kijk eens naar buiten…. dat blauwe ding daar dat is de supersnelle glijbaan! Hij kronkelt buitenom, maar je stapt lekker binnen in en je plonst ook binnen weer in het water.

Met onze kleintjes vermaken wij ons nog een behoorlijke tijd in het peutergedeelte van het zwembad. Je vindt dit deel helemaal achter in de hoek. Het zijn twee baden met in het midden het bubbelbad en op de kant een deel met relaxte stoelen en een box (die staat trouwens ook bij het kleuterdeel). Terwijl mijn tweeling eindeloos bezig is om (denkbeeldig) onderwater te zwemmen maakt mijn man de glijbaan onveilig met onze oudste. En we bubbelen elke keer mee als het bubbelbad aangaat.

En dan, aankleden en weer naar huis? Niet zomaar, eerst ondergaan we een lekkere dosis drama… twee van de drie kids zijn het oneens omdat ze tweeënhalf uur zwemmen nog lang niet genoeg vinden!

Dit zwembad een aanrader?
Ja, zeker weten! Helemaal met kinderen tot een jaar of 10 is dit een zwembad waar je fijne uurtjes kunt beleven! Oudere kinderen kunnen hier af en toe op vrijdagavond los tijdens het discozwemmen én er zijn hele leuke kinderfeestjes te geven!

P.S. Wij waren er op een vrijdagmiddag en het was rustig, dit hebben wij als heel prettig en overzichtelijk ervaren. Ik ben nogal kritisch op hygiëne in een zwembad en ook hier kan ik heel positief over zijn! De badmeesters gaven mij het gevoel alles goed in de gaten te houden, fijn gevoel, veiligheid staat voorop.

Klik op deze link: Aquacentrum Malkander om openingstijden en toegangsprijzen te zien.
Naar de website