Bloemen makenTerug naar het overzicht

Van verpakkingen maak je zelf de leukste bloemen. Kijk maar!
Wat heb je nodig?
Een verpakking van een Danoontje, een lege eierdoos, pijpenragers in de kleuren groen, oranje en rood, een scherp mesje en een schaar.

Hoe maak je de rode bloem?
Knip van de lege verpakking van het Danoontje de rand rondom af. Vervolgens knip je om de centimeter rondom in tot aan de bodem. Zo ontstaan de bloemblaadjes. Knip ieder blaadje aan het einde rond af. Maak met het mesje een gaatje in de bodem. Hier trek je de pijpenrager doorheen. Leg een knoopje in het uiteinde, zodat deze goed blijft zitten.

Hoe maak je de groene bloem?
Knip uit de eierdoos een van de staande vormpjes. Knip deze rondom in tot vlak voor de bovenkant. Zo ontstaan de bloemblaadjes. Knip het topje van de bovenkant af.

Neem een stukje van de rode en van de oranje pijpenrager en maak deze aan de bovenkant van de groene pijpenrager vast. Zorg dat er nog een klein stukje van de groene pijpenrager aan de bovenkant overblijft. Nu trek je de groene pijpenrager door de bovenkant van het vormpje heen. Steek deze ook weer terug door het gaatje, zodat er een klein bolletje bovenaan komt te zitten. 

Buig tot slot de bloemblaadjes naar buiten en doe dit ook bij de oranje en rode pijpenragers. Je bloemen zijn klaar voor de vaas!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen 2024

Vakantiekampen 2024

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? We hebben een aantal toffe vakantiekampen verzameld, voor overdag of iets verder weg met overnachting.

6x leuke kampen