PiratentaartTerug naar het overzicht

Geef je een piratenfeestje? Dan is deze taart wel heel erg leuk om te maken!
Wat heb je nodig?
Twee kant en klare cakebodems, 250 gram verse aardbeien, 3 blaadjes gelatine (3 gram), 2 dl. slagroom, sap van een halve limoen, 100 gram fijne kristalsuiker (of zoetstof), botercrème, marsepein in de kleuren rood, wit, blauw en roze, een rozijntje.

Hoe maak je de vulling?
Pureer de aardbeien samen met het limoensap en de suiker. Week de gelatineblaadjes en voeg die aan het aardbeienmengsel toe. Laat het mengsel een kwartiertje afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf en meng deze door het mengsel. Vul een cakebodem met het mengsel en leg de andere cakebodem hier ondersteboven op, zodat de platte kant boven komt.

Decoreren
Rol het marsepein uit. Zorg ervoor dat de marsepeinen plak niet te dik is, dan wordt de taart te zoet. Uit deze plakken kun je de vormen steken of snijden die je nodig hebt om de piraat te maken. Plak de marsepein met een beetje botercrème vast op de taart. Maak het oogje van het rozijntje.

TIP: heb je weinig tijd? Dan kun je ook een pak kant-en-klare cakemix kopen en de cake in een ronde springvorm bakken. Snijd de cake na het bakken doormidden doe slagroom of aarbeienjam tussen de twee lagen. Zo heb je snel én gemakkelijk ook een taart!
Meer leuke tips