• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Een beer van een kastanjeTerug naar het overzicht

Lekker knutselen met kastanjes en eikels. Kijk eens wat een leuke beer!
Op een echte herfstdag samen knutselen met natuurlijke materialen is superleuk, de meeste kinderen zijn er dol op! Met kastanjes en eikels kun je de mooiste dieren maken. Zie hieronder hoe je zelf een beer kunt knutselen.

Wat heb je nodig?
  • Kastanjes, minimaal 2
  • Lucifers of satéprikkers
  • Plakkaatverf of stiften
  • Priem

Hoe maak je de kastanje-beer?

Ga naar buiten om kastanjes te zoeken. Voor een beer heb je er minimaal 2 nodig. Begin met het hoofdje. Gebruik hiervoor de lichte kant van de kastanje en versier ‘m zoals je zelf leuk vindt. Maak bijvoorbeeld met plakkaatverf of een stift een gezichtje. Maak daarna met een priem één gaatje aan de onderkant van het hoofdje. Een priem is scherp, kleine kinderen kun je bij dit karweitje dus beter even helpen. Zoek ook een mooie kastanje uit om een lijfje van te maken. Daar moet je ook een gaatje in maken. Maak het hoofdje en het lijfje aan elkaar vast met afgeknipte sateprikkers of luciferstokjes. Dan de oortjes en de pootjes. Zoek buiten ook eikeldopjes. Je hebt er minimaal 6 nodig, maar meer is handig omdat ze vrij snel breken. Je kunt de eikeldopjes aan de kastanjes vastlijmen, of heel voorzichtig een gaatje maken in het midden van de eikeldop en het dopje met een stukje sateprikker of lucifer aan het lijfje en het hoofd vastmaken. 

Ook leuk, knutsel samen een hertje van kastanjes. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer grappige kastanje-diertjes te bedenken!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

12x zomerse tips op de Veluwe

12x zomerse tips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze zomer. Geniet van de prachtige natuur, bezoek een tof museum of laat de kids lekker uitrazen bij een van de leuke speelplekken.

Ontdek alle Veluwe tips