Kidsproof blogTerug

Het bos in met kinderen

30 oktober
Het is zover! De bladeren vliegen om je oren, het is op en top Herfst! Een mooi moment om eens lekker het bos in te duiken met het gezin. En waar het leuk is? Wij hebben een paar fijne boswandelingen met allemaal een leuk extraatje voor je op een rijtje gezet!
Het Kootwijkerzand
Je hebt bij Het Kootwijkerzand niet alleen de keuze om lekker te wandelen, met keuze uit een paar wandelingen tussen de 3 en 4 km, maar je kunt er ook helemaal je ei kwijt in de grootste zandbak van West-Europa! En de start van dit uitje is natuurlijk de beklimming van De Zandloper, de 12 meter hoge uitkijktoren!

Het Beekbergerwoud
Een heel ander bos, dan we in de omgeving van de Veluwe gewend zijn. Maar niet minder leuk, je loopt hier een heel stuk over vlonders over allerlei mooie waterpartijen! Lekker klossen over het hout! 

De Lochemse Berg
Een prachtig bos waar je eekhoorns, reeën en een vos tegen het lijf kunt lopen. Maar ook een plek waar je heerlijk van de berg af kunt roetsjen en waar je de padvinder in jezelf naar boven kunt halen en de meest waanzinnige hutten kunt bouwen.

Het Leesten Apeldoorn
Over een berg afroetsjen gesproken... bij Het Leesten in Apeldoorn kun je ook fantastisch van een berg afglijden. En het gebied is afwisselend, er is glooiende heide maar ook dichte bossen! Er is ook een verhard pad, handig als je met een kinderwagen of buggy op pad wilt!

Loenense Waterval
Wist je dat in Loenen de hoogste waterval van Nederland te vinden is? In totaal heeft de waterval een verval van 15 meter! Superleuk om langs te wandelen. Of kies direct de wandeling van 4 km, dan kom je ook langs Open Erf De Groote Modderkolk! Dat is een fijn plekje voor een welverdiend stukje appeltaart!

Nog meer inspiratie nodig? Check dan onze rubriek Eropuit / de natuur in!