Leuke binnenzwembaden in en om Apeldoorn en Deventer

9 januari 2023
In deze leuke binnenzwembaden kun je heerlijk recreatief zwemmen met kinderen in en om Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Trek je zwemkleding aan, pak je handdoek en zoek één van deze gave zwembaden op om vrij te zwemmen. Lekker plonsen en genieten met de kinderen!
Binnenzwembaden - vrij zwemmen met kinderen in en om Apeldoorn en Deventer

Zwembad De Koekoek in Vaassen

Bij Zwembad De Koekoek Vaassen kun je heerlijk zwemmen. Eerder werd dit zwembad zelfs uitgeroepen tot het beste zwembad van Nederland! In dit zwembad vind je een wedstrijdbad met tribune, meerdere recreatiebaden met voorzieningen als een 30 meter glijbaan, baby- en peuterbaden, sauna, stoomcabine en een hot whirlpool.

Aquacentrum Malkander in Apeldoorn

Een ander tof zwembad is Aquacentrum Malkander in Apeldoorn. Dit zwembad heeft ook een supergave, snelle glijbaan. De glijbaan begint binnen en gaat al snel naar buiten met spectaculaire bochten en versnellingen waarna je binnen in het zwembad plonst! In de vakanties zijn er glijbaanraces, hoe cool! Aquacentrum Malkander heeft ook een wedstrijdbad, een instructiebad, recreatiebad, peuterbad en in de zomer kun je zwemmen in het buitenbad. Ontspannen doe je in de whirlpool of in de stoomcabine.

Zwembad de Scheg in Deventer

Heb je kleintjes, dan kunnen die heerlijk met hun billen in een laagje zand en water in de Pingo Island van Zwembad De Scheg, echt pérfect! Maar ook oudere kinderen leven zich tijdens het recreatief zwemmen lekker uit. Het zwemparadijs heeft drie hele toffe glijbanen. De Gletsjer Slide (wildwaterbaan) neemt je maar liefst 80 meter mee naar beneden, en in reuzenvaart! Je maakt scherpe bochten, draaikolken en ervaart andere verrassende effecten. Bij glijbaan Northern Light Slide glijd je naar beneden met supergave lichteffecten, deze reuzeglijbaan slingert je met volle vaart rond het zwemparadijs. En er is een familieglijbaan, de Lava Slide! Ook deze supersnelle glijbaan laat je in een turbo snelheid in het water plonsen.

 

Check ook onze blog met buitenzwembaden en strandjes >>


Zwembad De Sprenkelaar in Apeldoorn

Lekker plonsen en spetteren in Zwembad De Sprenkelaar in Apeldoorn. Er zijn veel mogelijkheden, kies bijvoorbeeld voor de speciale ochtend gezinszwemmen. Het zwembad is dan alleen toegankelijk voor families, dit betekent iets meer rust zodat het ook voor de kleintjes erg leuk is. Heb je wat grotere kinderen, dan kun je op speciale tijden recreatief zwemmen. Er ligt dan een loopmat in het water en de waterglijbaan staat aan. In dit zwembad kun je ook op bepaalde tijden een lesje baby, peuter of kleuterzwemmen volgen. Je kunt hier altijd aan meedoen, reserveren is niet nodig.

Zwembad de IJsselslag in Zutphen 

En wil je zwemmen in Zutphen? Ga dan naar Zwembad De IJsselslag! In dit zwembad kun je zwemlessen volgen of gewoon baantjes trekken in het zwembad. Maar er is ook een verwarmd bad en voor de allerkleinste kinderen is er een waterspeeltuin. Op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagochtend zijn alle bovenstaande baden geheel gereserveerd voor gezinnen! 

Zwembad De Schaeck in Twello

Ben je een koukleum? Dan is Zwembad De Schaeck jouw zwembad! Er is geen ander zwembad in de regio waar de watertemperatuur zo warm is. Er is een binnen- en een buitenbad waar je je een actieve dag kunt vermaken. Er is een stoombad, whirlpool, stroomversnelling en een glijbaan van 35 meter lang.

Zwembad Rhienderoord in Brummen

En in Brummen neem je een duik in Zwembad Rhienderoord. Dit zwembad beschikt over een 25-meter bad, peuterbad, whirlpool, sauna en een Turks stoombad. Ook leuk; elke vrijdagmiddag is er Aquakidsmiddag van 14:00 - 17:30 uur. Er zijn dan allerlei activiteiten speciaal voor kinderen in het zwembad onder leiding van een zwemonderwijzer.


Zwemmen in een binnenzwembad in de vakantie

In de schoolvakanties organiseren veel binnenzwembaden extra activiteiten voor kinderen zoals een instuif met leuke aquasporten. Vaak zijn er ook meer mogelijkheden om vrij te zwemmen. Extra veel tijd dus om lekker te gaan zwemmen met het hele gezin! Tip: Check voor vertrek even goed waar je wanneer terecht kunt om vrij te zwemmen. Veel waterplezier!

Veel zwemplezier!