Met de aapjes naar de aapjes

24 juli 2020
Van Apenheul krijgen wij gewoon nooit genoeg! De aapjes blijven zo leuk. Nog niet zolang geleden is het nieuwe losloopgebied voor dwergapen geopend met een super toffe nieuwe speeltuin. Wij gingen eens een kijkje nemen!
Met de kids naar de Apenheul!
Het is vakantie en dus gaan we eropuit om iets leuks te doen met de kinderen. We gaan elk jaar wel een keer naar Apenheul en dat verveelt eigenlijk nooit. Online reserveer je een ticket en een tijdslot. Zo zorgen ze ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk in het park zijn. 

Vanwege de coronamaatregelen ziet het bezoek er een klein beetje anders uit dan normaal. Bij binnenkomst wordt er een gezondheidscheck gedaan en en er zijn door het gehele park hygiëne maatregelen genomen. Er zijn diverse loslopende apen gebieden in het park. Ook hier moet de 1,5 meter maatregel aangehouden worden voor de dieren. Niet alle losloopgebieden zijn geopend maar je kunt de dieren nog steeds goed zien als je op de route langs de gebieden loopt. Verder kan je eten & drinken nu ook bestellen via een QR-code (handig!) en ze hanteren een éénrichtingsroute (die volgden wij eigenlijk altijd al). Oh ja, en de bekende aapvrije tassen worden momenteel niet uitgegeven. Een tas met een rits is dus wel handig om mee te nemen. Eenmaal in het park is het eigenlijk heel ontspannen en heb je nauwelijks ‘last’ van de maatregelen.



Bij binnenkomst zijn er hele leuke speurpakketten verkrijgbaar voor de kinderen. Een pakket kost €5,00 en bestaat uit een rugtas, pet, verrekijker en klembord voor je speurkaart. De speurkaart om alle apen te spotten is gratis verkrijgbaar bij de ingang. Het is de bedoeling dat de kinderen de vakjes open krassen bij alle apensoorten die ze tegenkomen. Levi (4 jaar) vindt het gewoon leuk om te krassen, maar Lauren (bijna 7) gaat fanatiek op zoek!



In Apenheul kom je al vrij snel in het nieuwe losloopgebied voor dwergapen terecht. Dit stuk is echt heel mooi geworden met de grootste insectenmuur van de wereld! Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooraf niet in de gaten had hoe groot en mooi dit nieuwe gedeelte is. Er zit namelijk ook nog een nieuwe horecagelegenheid bij die uitkijkt op een hele toffe speeltuin én twee apeneilanden. Maar nog even geduld… die komen we straks nog tegen!



Het is ‘gezellig druk’ tijdens ons bezoek, maar de kinderen kunnen overal rustig kijken. Een aantal apen komen heel dichtbij. Dit blijft toch echt magisch! We maken snel wat foto’s en lopen dan door naar De Wildebras voor een ijsje. Uiteraard willen de kinderen daarna nog even de aap uithangen in het Na-aaphuis. Dit is een grote speeltuin, waar ze als aapjes kunnen spelen, maar ook interactieve (en educatieve) spelletjes kunnen doen.



Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de Gorilla voederpresentatie. Wij bemachtigen een prachtig plekje vooraan. Aangezien we er al op tijd zitten maak ik mij even zorgen of mijn kleine aap zich niet gaat vervelen. Zorgen om niets: ze spelen alvast een leuk filmpje af, maar het allerleukste zijn wel de gorilla’s die er al zitten. Eén gorilla slooft zich behoorlijk uit en heeft de lachers op zijn hand. Op een boomstam staan en koprollen maken: niets is hem te gek!



Mijn eigen apen zitten te glunderen en lachen zich rot om het gedrag van de gorilla’s. “Het zijn net mensen, he mama?” Aandachtig luisteren ze naar de verzorgers. Thuis weten ze alles nog na te vertellen aan de opa’s en oma’s. Wow, dit heeft echt indruk gemaakt!



Tijd om verder te lopen. We zien nog heel veel apen maar de kinderen weten waar ze naar toe willen: de nieuwe speeltuin die ze al op de heenweg hebben gezien. Wat daar zo bijzonder aan is? Er staat een 6 meter hoge apenkop, waarin de kids kunnen klimmen en klauteren. Echt prachtig gemaakt! Ook staan er andere uitdagende, natuurlijke speeltoestellen. Zowel de kleintjes als de grote kids kunnen zich hier heel goed vermaken. En de ouders? Er zit niets anders op dan plaats te nemen op het terras van de Apegaap met een lekker koel drankje. Wat een straf!

Wij hebben een super leuke dag gehad in Apenheul! We nemen twee vermoeide aapjes mee naar huis. De dagen erna zijn de apen nog steeds het gesprek van de dag. Wat een avonturen!

Wij genieten nog even lekker na!

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. In de zomervakantie kan je op het terras van de Apegaap aan het einde van de dag pizza eten. Echt een aanrader, want veel leuker gaat een terras niet worden! Naar de website