• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste Kidsprooftips op recreatiegebied Bussloo

28 juni 2024

Bij warm zwemweer staat recreatiegebied Bussloo waarschijnlijk hoog op je lijstje. Maar wist je dat hier naast zwemmen nog veel meer kunt doen? Wij geven je onze favoriete tips!

De leukste Kidsprooftips bij Bussloo
Bij mooi weer gaan we al snel richting Recreatiegebied Bussloo, één van de 19 prachtige recreatiegebieden van Leisurelands. Lekker centraal gelegen tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen en vanwege de vele faciliteiten is dit een hele fijne plek met kinderen. Ook op een iets minder tropische dag is Recreatiegebied Bussloo een top plekje. Wij vertellen je waarom!

suppen op bussloo

Lekker actief

Als we naar Bussloo gaan nemen we vaak de SUP boards mee. Met de kinderen voorop maken we een leuke ronde over het water. Geschikt voor elk weertype. Zelf geen boards? Je kunt SUP boards, kano’s en zelfs waterfietsen huren bij Kiosk de Withagen.

Rondje bussloo wandelen

Ook wandelen we graag bij Bussloo. De hele ronde is 10 kilometer en net iets te lang voor onze kids. Wij gaan dan voor een half rondje en nemen het bruggetje om een stukje af te snijden. Voor de sportieve papa’s en mama’s is er ook een leuke hardlooproute van 7,5 kilometer langs het water, door de bossen en over de ligweides.

Minigolf spelen op Bussloo

Toffe activiteiten

Bij Multifun Bussloo is van alles te beleven! De Wild West Glowgolf is bij mijn kinderen een dikke hit, maar je kunt hier onder andere ook minigolf USA, lasergame of voetgolf spelen. Of probeer als gezin te ontsnappen uit een Escape Room. Ontzettend leuk, mijn kids hebben het er maandan later nóg over.

Wist je dat er bij Bussloo een Volkssterrenwacht te vinden is? Elke vrijdagavond luister je hier naar een presentatie over een sterrenkundig onderwerp. Bij helder weer kan je een kijkje nemen door de grote telescoop. De avonden die geschikt zijn voor kinderen kan je terugvinden in onze Uitagenda.

Brodazz Beach Bussloo

Eten & drinken

Op Recreatiegebied Bussloo vind je verschillende toffe strandtenten zoals Strandhuys De Enk, Kiosk de Withagen en Brodazz Beach. Je kunt overal terecht voor een lekke hapje, drankje of ijsje. Wil je iets uitgebreider eten? Dan is Hof van Bussloo een echte aanrader met uitgebreide kinderkaart! Tip: elke zondag is hier een kindermeisje aanwezig.

waterspeeltuin Bussloo

Goed om te weten

Er zijn meerdere openbare toiletten aanwezig op Bussloo, net als een douche om het ergste zand af te spoelen. Overal vind je wel speeltoestellen, maar wij vinden het kinderstrand het allerleukste. Hier vind je naast een glijbaan, kabelbaan en schommels, ook een leuke waterspeeltuin.

Ga je vaak naar Bussloo? Dan kan het voordelig zijn om een Leisurepas (parkeerkaart) aan te schaffen. Met deze pas kun je onbeperkt parkeren op Bussloo en hoeft je dus niet meer te wachten bij de parkeerautomaat. Deze is trouwens  geldig voor 16 andere recreatiegebieden van Leisurelands, dus dan kan je ook nog eens afwisselen!


Recreatiegebied Bussloo - bovenaanzicht

Nog veel meer om te ontdekken

Wil je nog meer leuke recreatiegebieden van Leisurelands ontdekken? Ga dan eens naar Recreatiegebied Zeumeren bij Amersfoort of Recreatiegebied Berendonck bij Nijmegen voor een gezellig dagje uit.

Fijne zomer!

Lieve groetjes,
Patricia

PS. Dagje Bussloo gedaan? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram! Naar de website