De leukste NAAR BUITEN tips

28 maart 2019
NAAR BUITEN!
De Lente zit er aan te komen, we kunnen weer NAAR BUITEN! Daarom deze blog gevuld met heerlijke buitentips voor kids! Laat maar komen die Vitamine D!
Klimbos, outdoor karten en klettersteig
Met je kinderfeestje of met het hele gezin NAAR BUITEN bij Adventure Eefde. Je vindt hier een outdoor kartbaan, een tof klimbos en een klettersteig! Voor kleine snelheidsduivels goed nieuws, want al vanaf 3 jaar mag je hier mee in een duo kart en vanaf 8 jaar in een eigen kart!
Meer info over Adventure Eefde vind je hier.

Ezels en spelen!

De Koperen Ezel is een grote kinderboerderij net buiten Epe. Behalve 40 ezels vind je hier heel veel andere aaibare schatjes! En er is ook een grote speeltuin voor urenlang speelplezier. Ook leuk: samen op pad met een ezel!
Meer info over De Koperen Ezel vind je hier.Vilten tussen de schaapjes
Leer vilten bij De Wildakker! Vilten is uitdagend en goed voor de motoriek. Bij De Wildakker leer je het vilten lekker buiten, maar wel overdekt en in een landelijke omgeving! Vergeet ook niet van een lekker schapenijsje te snoepen!
Meer info over De Wildakker vind je hier.

Buiten spelen bij Heggies
Heggies Speelschuur ken je waarschijnlijk als binnenspeeltuin. Maar wist je dat je ook lekker kunt vertoeven in de buitenspeeltuin? Klimmen, glijden, schommelen, trampoline springen! Papa en mama genieten op het zonnige terras.
Meer info over Heggies vind je hier.Kalfjes knuffelen en thee!
Wenum Hoeve is een zorgboerderij met winkel, theeschenkerij en in het seizoen pluktuin. Je kunt boodschapjes halen als jam, groente, fruit en kadootjes! Ook leuk: een kop thee bij de theeschenkerij. In de kalverhut staan schattige kalfjes.
Meer info over de Wenum Hoeve vind je hier.

Op bezoek in het kasteel
Begin april opent Kasteel Cannenburch haar zware krakende deuren weer! Ga op ontdekkingstocht binnen óf buiten door het kasteelpark. Ook heel leuk om een keer mee te doen aan de Verborgen Trappentour waarmee je langs alle geheimpjes van het kasteel komt!
Meer info over Kasteel Cannenburch vind je hier.Kinderbelevingspaden
Ga op leerzaam avontuur! Kies de Vogelroute, de Zwijnenroute of de hertenroute en beleef avonturen en leer over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze geweest zijn.
Meer info over de kinderbelevingspaden vind je hier.

Speeltuinen in Deventer en Apeldoorn
Spelen in de natuur, met water of kiest voor een traditionele speeltuin met schommels, glijbanen en wipkippen! Voor ieder wat wils, of probeer ze lekker allemaal uit!
De lijst met speeltuinen in Deventer vind je hier en de lijst voor Apeldoorn hier.