Een dagje naar De Hoge Veluwe, het voelt als een mini-vakantie

19 september 2019
Een dagje even helemaal uit de sleur komen, samen met het gezin de natuur in, lekker bewegen in de buitenlucht en toffe ontdekkingen doen? Dan moeten jullie echt naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Wij gingen je voor én hebben genoten met een hele grote G!

Yes, daar gaan we. De lang gekoesterde wens om een keer met ons kroost in een bakfiets rond te fietsen in het park komt uit! Tas vol lekkers mee, de Suske en Wiske (fiets)speurtocht op zak en wat hebben we een mazzel met dit lekkere nazomerweertje.

De Suske en Wiske route leidt ons door het hele park heen en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Onze kids zijn eigenlijk nog te jong, maar vinden de weetjes erg leuk én het is fijn om steeds even 'vrij' te mogen voor de opdrachtjes. Leuk weetje; deze speurtocht hoort bij het boek 'Suske en Wiske, verraad op de Veluwe'. Dit boek is ook te koop in de winkel op het park.De route leidt ons langs het Otterlose Zand, zo'n mega-zandbak mét zandduinen moet natuurlijk even ontdekt worden! Direct mooie gelegenheid voor het zoeken naar beestjes en te slepen met takken!Maar de bakfiets (en de spierkracht van paps) brengt ons verder. We verwisselen het zand, voor de hei en voor een donker bos. Er zijn speelplekjes in overvloed, de mooiste plekjes om hutten te bouwen, in bomen te klimmen én we komen zelfs een ijscokraam tegen in the middle of nowhere!Na een uurtje of twee bereiken wij het 'centrum' van het park weer en na het inleveren van de bakfiets (inclusief een paar kilo zand!) duiken we ondergronds. Het Museonder. Dit is het bezoekerscentrum en museum. Door een donkere gang loop je naar beneden en kom je in de ondergrondse wereld. Bekijk hier bijvoorbeeld een vossennest (onder de grond!), zie met je eigen ogen hoe een dood konijn vergaat (ja echt) en sta oog in oog met een megagrote teek... Hier zijn jullie echt wel een uurtje zoet met alle laatjes die open kunnen, alle knopjes waar opgedrukt kan worden etc. En dan de toffe speeltuin
Om dit fijne dagje samen nog completer te maken is er de speeltuin! Deze speeltuin is tof voor kinderen van alle leeftijden, ook voor de oudere kinderen is er genoeg te beleven, gave klimnetten etc. Bij de speeltuin staan picknickbankjes, dus perfecte rustplek voor of na een dagje wandelen en fietsen!

Fietsen huren
De witte fietsen zijn gratis te gebruiken, er zijn fietsen voor volwassenen (altijd met kinderzitje) maar ook fietsen voor kinderen van verschillende leeftijden. Het zadel zet je  zelf makkelijk omhoog en naar beneden. Wil je net als wij een bakfiets gebruiken, dan is het slim om deze te reserveren en deze kost € 10,- voor een dag. Ook zijn er ouder-kind tandems te huur!

Nog een paar praktische zaken:
- De toegang tot het park is vanaf 6 jaar betaald. Je vindt hier alle tarieven.
- Er zijn heel regelmatig leuke activiteiten, die een bezoekje nog leuker maken! Bekijk de activiteiten hier.
- Je mag je eigen eten en drinken meenemen. Maar je kunt ook erg lekker eten in het Parkpaviljoen met een terras dat grenst aan de speeltuin!