21x griezelige Halloween activiteiten voor thuis

9 oktober 2024
Iekk, er ligt opeens een grote nepspin in het keukenkastje! Pas maar op, want met deze Halloween activiteiten voor kinderen komt er een spookachtig sfeertje in huis. Griezelen jullie mee?
Halloween ideeën voor thuis
1. Met zijn allen onder een dekentje een spannende film kijken. Griezel tijdens een scary movie night met jullie favoriete familie Halloweenfilm. Kiezen jullie een film over heksen, spoken, monsters of andere griezels?

2. Deze klassieker mag niet ontbreken. Een mooie oranje pompoen uithollen en er een grappig gezicht in snijden. Leuk om bij de voordeur te zetten voor de echte Halloweensfeer.

3. Heb jij een kleine LEGO master thuiszitten? Dan is het tijd voor een LEGO Halloween challenge! Wie bouwt het engste spookhuis?

4. Je hebt ze in alle soorten en maten: mondkapjes. Voor Halloween mogen de mondkapjes extra scary! Met enge tanden of vol met spinnen. Laat de kinderen hun eigen mondkapje versieren met textielstift of verf.5. De schmink mag weer uit de kast! Dat Halloween kostuum wordt nog grappiger met een geschminkt gezicht erbij. Tip: enge tanden of bloed doen het altijd goed.

6. Het spookt! Organiseer een spannende Halloween spooktocht door het huis. Zet alle lichten uit en ga met een zaklamp op zoek naar de volgende aanwijzing. Pas op dat je onderweg niet schrikt!

7. Samen een lekkere taart bakken is nooit vervelend, maar hoe leuk als het speciaal voor Halloween een monstertaart wordt! Je kunt aan de slag met (natuurlijke) kleurstof om de taart monsterlijke kleurtjes te geven en van marsepein kun je enge tanden maken.

8. Wie heeft de beste Halloween outfit? Trek allemaal je engste kostuum aan en hou een modeshow in de woonkamer.9. Verzamel samen met de kinderen een heleboel grote herfstbladeren in het bos en schilder deze wit. Met zwarte verf of markers kun je er grappige spookgezichtjes op tekenen. Leuk om als een slinger op te hangen of op het raam te plakken.

10. Nog een spannende Halloween uitdaging: tover allemaal je (slaap)kamer om tot spookhuis. Achter welke deur zit het mooiste geestenpaleis?

11. We kennen ze allemaal, de enge verhalen die rond het kampvuur worden verteld. Niet iedereen heeft plek voor een vuurtje in de tuin, maar rond de open haard of bij kaarslicht kan het natuurlijk ook.

12. Toch liever een Halloween uitje buiten de deur? Check onze Uitagenda voor alle Halloween uitjes in de buurt.13. Maak tijdens Halloween op al het eten eetbare oogjes. Opeens wordt je aangestaard door een wortel of een tosti.

14. Nu het weer vroeger donker is, kun je na het eten naar buiten voor een donkere wandeling. Extra spannend als je elkaar Halloweenverhalen vertelt! Vergeet niet onderweg de Halloweenversiering van andere huizen te bewonderen. Hoeveel pompoenen kun je spotten?

15. Ga als een echte weerwolf een avondje naar de maan kijken. Tip: zoek van te voren op hoe laat de maan opkomt en of het volle maan is.

16. Zet de kinderen aan het werk met stoepkrijt. Wedden dat er allemaal monsters en enge wezens op de stoep verschijnen. Vergeet er geen “Fijne Halloween” bij te schrijven. Nog gaver? Gebruik glow in the dark stoepkrijt!17. Het is er weer voor. Een dampende mok warme chocolademelk met slagroom. Met Halloween maken we er natuurlijk een griezelig drankje van. Versier de slagroom met enge snoepjes, oranje hagelslag of minimarshmallows met gezichtjes erop.

18. De kleuren van Halloween zijn natuurlijk oranje en zwart. Daag elkaar uit om de hele dag alleen maar oranje en zwarte dingen te eten.

19. Versier het huis en de voortuin helemaal in Halloweenthema. Hoe enger hoe beter! Dus haal de Halloween slingers, vleermuizen, spinnen en spinnenwebben maar uit de kast. En niet te vergeten je eigen uitgeholde pompoen.

20. Groetjes van het monster! Ga met de kinderen enge Halloween kaarten knutselen. Leuk om op te sturen of bij de buren in de brievenbus te doen.

21. Boe! Laat elkaar schrikken met nep spinnen of andere enge Halloween versiering. Dat is wel even schrikken als je ’s ochtends het keukenkastje opentrekt.


Het feest is compleet met deze 9 creepy Halloween snacks!

Griezelige Halloween!