Getest: Herfstspeurtocht van Kasteel Cannenburch

13 oktober 2021
Kasteel Cannenburch heeft elk seizoen een andere speurtocht door het Kasteelpark. Gewapend met een pompoen hebben wij de nieuwe herfstspeurtocht getest. Wat wij ervan vonden lees je in deze blog.
100% Kidsproof getest: de herfstspeurtocht van Kasteel Cannenburch
Nieuw seizoen = nieuwe speurtocht bij Kasteel Cannenburch! Op een prachtige herfstdag rijden wij naar Vaassen om de nieuwe kleuren van de natuur te bewonderen. Wij wandelen graag door het Kasteelpark met de kinderen, maar deze herfstspeurtocht maakt het natuurlijk wel extra leuk voor hen. 

Bij aankomst vind je aan je linkerhand de landwinkel, waar je de speurtocht ophaalt. De speurtocht kost €4,00 per kind en het is niet nodig om te reserveren. Je krijgt een opdrachtenblad mee en een pompoen. Geen echte natuurlijk, maar een soort emmertje met iets te drinken en iets lekkers voor onderweg. Let's go!We lopen het Kasteelpark in en worden deze keer een kant op gestuurd die we eigenlijk nooit op gaan. Leuk! Onderweg beantwoorden we vragen over het kasteel. De kinderen worden hierbij uitgedaagd om er echt even zelf over na te denken. Weet je zelf het antwoord ook niet helemaal zeker? Geen nood; die staan achteraan vermeld. 

Naast vragen beantwoorden moeten de kids ook tellen en natuurschatten zoeken. Genoeg afwisseling onderweg dus! Halverwege gaan we even op een bankje zitten om de pompoen leeg te smullen.Uiteraard lopen we onderweg ook een stukje van het Blotevoetenpad. Ook in de herfst is dat hartstikke leuk! Mocht je het Blotevoetenpad niet zien zitten, dan kan je hier natuurlijk ook langsheen lopen. Wij slaan de modder deze keer even over, aangezien deze moeder (heel suf) een handdoekje is vergeten.

Niet vergeten dus: neem een handdoek of snoetenpoetsers mee. Met je voeten door de blubber is toch het allerleukste!We eindigen deze keer in de moestuin, waar we veel groenten kunnen herkennen. We hoeven maar vier soorten op te schrijven, maar ze weten er veel meer. Leuk voor ze om te zien hoe de groenten eigenlijk groeien.

Als we de speurtocht helemaal afgerond hebben lopen we naar de Kasteelwinkel in de kelder van het kasteel. Hier leveren we de pompoen in en mogen de kinderen een cadeautje uitzoeken uit de schatkist. Vooral mijn jongste is hiervan erg onder de indruk. Kasteel, ridders, schatkist; hij zit er helemaal in!Conclusie van mijn testpanel: Ondanks dat we al meerdere keren een speurtocht hebben gedaan door het Kasteelpark vonden mijn kinderen het weer hartstikke leuk! Elk seizoen loop je een ander rondje en zijn er andere vragen en opdrachten. En wij genieten ondertussen lekker van de natuur. En dat verveelt natuurlijk nooit!

De herfstspeurtocht is hartstikke leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Je hoeft niet heel veel kilometers af te leggen, dus het is echt goed te doen voor alle leeftijden. Wij hebben rustig aan gedaan en waren ongeveer een uurtje onderweg.Zijn jouw kids al wat ouder of hebben ze nog wat energie over? Dan loop je gewoon nog een rondje door het park of breng een bezoekje aan het kasteel. Die is ook hartstikke Kidsproof getest namelijk! Vergeet na afloop geen museum inspectie in te vullen, want je maakt nu kans op toffe prijzen!

Tip: Bij Maarten in ’t Koetshuis kan je na afloop terecht voor koffie, lunch of diner! Ze hebben hier niet alleen een kindermenu, maar zelfs een kaart voor baby's, dreumessen en peuters. Ook heel tof: zelfs voor de trouwe viervoeters is er een speciaal menu.

Staat de herfstspeurtocht van Kasteel Cannenburch ook op jullie lijstje? Laat mij weten hoe jullie het hebben gehad via apeldoorn@kidsproof.nl of tag Kidsproof Apeldoorn-Deventer op instagram!

Lieve groetjes,
Patricia

Naar de website