5x Natuurspeeltuin in en om Apeldoorn en Deventer

14 april 2023
Met je vingers in de rivierklei, zandtaarten bakken van bosgrond, glibberen over boomstammen en slingeren aan takken! Zorg voor oude kleren, goede laarzen en een lekker bad of douche na de tijd, want vies gaan ze worden! 5 natuurspeeltuinen voor je op een rij!

Woeste Willem Deventer

Een stel geniale buurtbewoners hebben gezorgd dat in 2017 deze fantastische natuurspeelplek werd gerealiseerd. Je vindt geen schommels en glijbanen in deze speeltuin, maar het is spelen met boomstammen, water en modder! Ga lekker op ontdekkingstocht en trek vooral je alleroudste kleren aan, want hier mag én ga je lekker vies worden. Je vindt deze natuurspeeltuin aan het einde van het Worpplantsoen, achter de dijk.

Oerrr speeltuin Planken Wambuis

Parkeer en geniet van een lekker hapje en drankje bij De Houtzagerij en je loopt in 100 meter naar de natuurspeeltuin van de Planken Wambuis. Slepen met takken, water oppompen, hutten bouwen en in bomen klimmen!

Check ook de leukste natuurspeurtochten in de regio >>


Speelweide Berg en Bos Apeldoorn

Stadspark Berg en Bos heeft een grote open weide waar kinderen zich perfect kunnen vermaken. Schommelen, klimmen in het klimtoestel, waterpompen en het water naar beneden begeleiden, maar er is ook een plek waar stapels met takken klaarliggen. Daar kun je heerlijk mee slepen en bouwen. Een heerlijk plekje om ook als ouder te ontspannen, op een mooie dag met een stel vrienden. Mand met hapjes en drankjes mee.... need to say more?

Natuurspeeltuin Nieuw Rande

Een verstopt pareltje in het Bos op Landgoed Nieuw Rande, je weet wel... bij Hotel Gaia! Spelen doe je hier op dikke boomstammen, met de takken en blaadjes én het water wat omhoog gepompt kan worden. Hoor de vogeltjes fluiten en geniet van de natuur. Er staat een picknickbank en er zijn een soort "podiumplaatsen" met mooi uitzicht over de natuurspeeltuin!

De Ulebelt Deventer

De Ulebelt is een heerlijke plek in Deventer als je houdt van boerderijdieren en urenlang speelplezier. Op de kinderboerderij staan de leukste dieren in de stal en met mooi weer in de wei. En maak vooral de combi met het spelen op de natuurspeelplaats. Kleren aantrekken die lekker vies mogen worden en laat de natuur en het kind z'n ding doen! Nog meer energie over, maak dan ook een wandeling door de leuke thematuinen of langs de weilanden.