Kidsproof blogTerug

8 x Paasvuur in regio Deventer en Apeldoorn

3 april
Altijd gezellig en indrukwekkend om tijdens Pasen naar een Paasvuur te gaan. En helemaal mooi als je weet dat een Paasvuur staat voor een Lentevuur dat de zon moet aanmoedigen en de vruchtbaarheid van de velden moet bevorderen! Daar staan we massaal achter natuurlijk! Wij hebben acht tips voor een bezoekje aan een Paasvuur in de omgeving van Apeldoorn of Deventer!

------ In verband met de droogte zijn de doorgang van enkele paasvuren twijfelachtig. Check voordat jullie vertrekken eerst even of het uitgezochte paasvuur echt doorgaat! --

 Paasvuur Schalkhaar
Net iets buiten Deventer vlamt zondag 21 april rond 20:30 uur het Paasvuur op! Het terrein is vanaf 19:00 uur toegankelijk en bevindt zich op Sportpark De Horsterhoek!

Paasvuur Dijkerhoek
Dit Paasvuur kreeg vorig jaar stempel "Grootste Paasvuur van Nederland". Dit jaar zijn de jongeren uit de omgeving ook al weer maanden vooraf bezig met het verzamelen van snoei-afval. Kom jij checken of ze het record dit jaar weer halen?

Paasvuur Beekbergen
Bij De Boerderij in Beekbergen ligt ook een enorme stapel om een Paasvuur van te maken! Een hapje en drankje erbij maken het paasgevoel helemaal compleet!

Paasvuur Dortherhoek
Dit Paasvuur wordt door de plaatselijke jeugd aangestoken met fakkels. Er staat een DJ klaar om met muziek de avond nog gezelliger te maken!

Paasvuur Espelo
Een van de grootste paasvuren van Nederland staat dit jaar weer in Espelo! Om 20.00 uur zal het paasvuur ontstoken worden.Espelo is landelijk bekend vanwege haar wereldrecord uit 2012. Toen werd het grootste paasvuur ooit gebouwd met een hoogte van maar liefst 45,98 meter!

Paasvuur Klarenbeek
Op eerste paasdag organiseert de Oranje Vereniging in Klarenbeek weer het paasvuur. Dit paasvuur vindt plaats in het weiland aan de Koperdijk in Klarenbeek, aan de zijde van de Vorstersweg. Vanaf 19:30 uur ben je welkom en rond 20:00 uur wordt het paasvuur aangestoken. Er wordt gezorgd voor leuke muziek en voor de kleintjes staat er een springkussen!

Paasvuur en fakkeloptocht in Epse
Speeltuinvereniging Epse organiseert het traditionele paasvuur in Epse. Het paasvuur is aan de Hassinklaan en begint om 19.45 uur met een fakkeloptocht voor de kinderen.

Paasvuur Ugchelen
Hotel en restaurant De Cantharel bouwt ook een flink Paasvuur die op eerste paasdag wordt aangestoken. Het vuur is op de enk achter het hotel.