Sinterklaas vieren in Apeldoorn, Deventer en Zutphen 2024

1 november 2024
Wat is er allemaal te doen rondom Sinterklaas in omgeving Apeldoorn, Deventer, Zutphen? Wij verzamelden de leukste uitjes en activiteiten voor je!
Sinterklaas uitjes en activiteiten in Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Intocht Sinterklaas in Nederland 2024!

Hij komt, hij komt...! De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2023. Wij vinden het heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken. Op zaterdag 16 november start de uitzending om 12:00 uur op NPO 3.

Sinterklaasweekend Kasteel Cannenburch

Sinterklaas en zijn Pieten brengen 25 en 26 november een bezoek aan kasteel Cannenburch. Een aantal karakters van de vroegere bewoners zullen herleven in het kasteel en jullie meenemen naar de goedheiligman en zijn Pieten. Nadat je de Sint en zijn Pieten hebt begroet is er nog alle tijd om het kasteel verder te ontdekken. Ontdek meer >>Pepernoten-Express

Sinterklaas en zijn Pieten zijn ook gek op stoomtreinen. Daarom komt Sinterklaas met een hele boel Pieten naar Beekbergen om samen met jullie te genieten van een super tof ritje met de stoomtrein. Meerijden met de Pepernoten-Express? Kijk hier voor meer info >>

Pepernotenwandeling

De Sint is weer in het land dus het is tijd voor de Pepernotenwandeling! Deze wandeling is ook heel leuk voor kids! Er zijn namelijk diverse afstanden én Sinterklaas en zijn Pieten zijn ook aanwezig! Wandel je mee? Kijk hier waar en wanneer de wandeling is >>Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 13 november is er weer iedere dag om 18:00 uur het populaire Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok. Mis het niet! Meer info >>>

Sinterklaas Aftelkalender

Mama, hoeveel nachtjes slapen is het nog tot pakjesavond? Bij ons thuis wordt deze vraag elke dag minimaal 1x gesteld tot dat het 5 december is. Onze aftelkalender gaat je helpen! Elke dag mogen ze een vakje afkruisen. Lekker duidelijk!
Print de gratis aftelkalender >>

Sinterklaas dobbelspel

Gratis cadeau van Kidsproof voor jou! Een Sinterklaas-spel om te spelen met pakjes of pepernoten! Download via onderstaande link gratis het Kidsproof Sint Dobbelspel. Je hoeft het daarna alleen nog maar te printen en te spelen! Enneh... vergeet de dobbelsteen niet!
Download hier >>Raamtekening

In een handomdraai je huis in sinterklaassfeer? Dat kan heel makkelijk met een vrolijke raamtekening! Met een witte stift zet je gemakkelijk een vrolijk Hollands tafereel op het raam. Met een pietje op het dak of een sint te paard met een volle maan.
Bekijk hier de voorbeelden >>

Knutselen & bakken

Hebben jullie de smaak te pakken? Dan hebben wij nog veel meer inspiratie voor jullie. Van speculaas en pepernoten bakken tot je eigen mijter knutselen.
Bekijk alle knutseltips en recepten >>


Nog meer tips

Alle leuke Sinterklaasuitjes vind je in onze speciale Sinterklaas Uitagenda!

Fijne Sinterklaastijd!

Liefs,
Patricia Naar de website