Traktatie afscheid kinderdagverblijf en juffen

3 maart 2020
Nog geen inspiratie voor een traktatie? Mijn jongste werd 4 jaar en nam afscheid met een stoere brandweer traktatie. Ook hadden we een origineel afscheidscadeau voor de juffen van het Kinderdagverblijf gemaakt. Met deze ideeën maak je een feestje van trakteren!
Brandweer traktatie
Stop de tijd! Sinds ik moeder ben weet ik dat alle clichés waar zijn. Vooral die van “geniet ervan, voordat je het weet zijn ze groot”. Nu hebben we nog wel even voordat ze echt groot zijn, maar dat de kleine man nu ook naar de basisschool gaat vind ik toch wel een dingetje... Bij afscheid nemen hoort natuurlijk ook een traktatie! Levi mag 2 keer trakteren: een keer bij de Peuteropvang en een keer bij het kinderdagverblijf. Voor de kindjes vulde ik rode zakjes met popcorn en een brandweer waterpistooltje. Ik frutselde zelf een kaartje in elkaar en die maakte ik eraan vast met slagerstouw. Levi is helemaal gek van de brandweer, maar dit kan je natuurlijk ook maken in een politie/lego/piraten/dieren/prinsessen/eenhoorn thema.Ook moeten we afscheid nemen van alle lieve juffen. Voor hen maakte ik een “Eerste Hulp Bij Afscheid” doos. Ik stopte er allemaal kleine dingen met woordgrapjes in. Er zijn heel veel dingen te bedenken en er zijn vast ook een aantal dingen van toepassing op jouw kind. Levi kletst de hele dag door dus stopte ik er ook kletskoppen in. Ook maakt hij veel grapjes met een van zijn juffen en daarom deed ik er een moppenboekje in.Ik stopte dit allemaal in de doos:
 • Voor als je me mist (zakdoekjes)
 • Jullie KLEURden mijn dag (stiften)
 • Ik vond het BEREgezellig (gummibeertjes)
 • Voor als jullie mijn geKLETS missen (kletskoppen)
 • Ik heb geNOTEN (zakje pinda's)
 • ik heb een BRUISENDe tijd gehad bij julie (bruisbal)
 • Ik vind jullie TOF (toffees)
 • Ik vond het HARTstikke leuk bij jullie (hartjes snoepjes)
 • Voor als jullie mijn grapjes missen (moppenboekje)
 • Het zit D'ROP (dropjes)
 • Jullie hebben mij laten GROEIEN (bloemzaadjes)
De traktatie en het cadeau voor de juffen werden heel goed ontvangen. Tijd voor een nieuw hoofdstuk…

Ook tijd voor een feestje? Check onze kinderfeestjes voor heel veel inspiratie!