We zoeken het hogerop! Uitkijktorens op een rij!

20 juni 2018
Even een flinke klim en daarna dé beloning! Een prachtig uitzicht over de omgeving en een mooi fotomomentje. Hoogtevrees niet gewenst!! We hebben 7 uitkijktorens in de omgeving van Apeldoorn voor je op een rijtje gezet.
Laten we direct beginnen met een uitkijktoren waarbij je conditie op de proef wordt gesteld: de uitkijktoren van Agrifirm. Deze uitkijktoren staat in Apeldoorn, langs de A50 en je hebt vanuit deze toren een heel gaaf uitzicht over Apeldoorn en je kunt de snelweg helemaal volgen!

Iets verderop in het bijzondere Beekbergerwoud staat ook een uitkijktoren. Een stuk minder hoog dan de eerste uit ons lijstje, maar ook erg leuk. Vanuit deze toren kun je namelijk vogels bespieden.

En dan natuurlijk de uitkijktoren in Park Berg en Bos in Apeldoorn. Deze toren is 46 meter hoog en staat op een heuvel van 9 meter hoog. Na de klim kun je 40 km over de Veluwe kijken! Nog energie over? Dan is er nog de heerlijke speeltuin in het park.

In de grootste zandbak van West-Europa, het Kootwijkerzand, staat een uitkijktoren die je na de beklimming een prachtig uitzicht geeft over de zandvlakte!

Iets verder rijden, maar ook een hele toffe; de Bostoren in Putten op Landgoed Schovenhorst. Niet alleen het uitzicht is geweldig, ook in de toren zelf is van alles te beleven; een wand met nestkasten en een ijzingwekkend klimnet. Voor deze toren moet je € 4,- toegang betalen. Maak hier de combi met het speelbos!

Sinds mei 2016 staat er een prachtige nieuwe klimtoren bij de Speelweide Stakenberg in Elspeet, midden in het bos. En zoals de naam het al zegt, speeltuin staat na de klim paraat!

Tegenover het Bezoekerscentrum Nunspeet staat de uitkijktoren Veluwe Transferium. Handig voor diegene die toch niet naar boven durft, in het paviljoen beneden hangt een beeldscherm waarop het uitzicht vanuit een webcam wordt geprojecteerd! Naast deze toren vind je een speeltuin!

En dan de enige echte 100% Kidsproof uitkijktoren... deze vind je op de speelweide van Kinderboerderij Laag Buurlo in Apeldoorn. Een echte uitkijktoren, maar minder hoog dan de grote broers die hierboven staan vermeld!Pssst.... liever ondergronds dan zo hoog bovengronds? Dan is het Museonder bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe een leuke tip!