• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

7x waterspeelplekken in en om Apeldoorn en Deventer

1 juni 2024
Het is zomer! Tijd om eens even wat lekkere spetterplekken op een rijtje te zetten!
De leukste spetterplekken in Apeldoorn en Deventer!

Het spraypark van Zwembad De Koekoek

Niet zo heel bekend maar Zwembad De Koekoek in Vaassen heeft een groot SprayPark! Een waterspeelplaats met de meest uiteenlopende spuitelementen, fonteinen en leuke waterspeelattributen. Het SprayPark is in de zomertijd tegelijk geopend met het recreatiebad. Je kunt dan van binnen naar buiten en andersom. Er is ook nog een ligweide, een basket een pannakooi, springkussen, een air trampoline etc.

Het blotevoetenpad van Buitenpost in Twello

Voel gras, modder, blubber in de leemkuil, water, zon of regen! Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht om het tropisch eiland en plons van de glijbaan!

Waterspeeltuin van De Ulebelt

De Ulebelt is een heerlijke kinderboerderij, maar minstens zo populair om de gave speelplekken. Oudere kinderen kunnen terecht op de Waterstam, een ruige natuurspeelplek boven op de enk. Hier kunnen kinderen met hun fantasie los op de waterspeelplek met dikke boomstammen, de wilgenhutten, de prachtige tunnel en de uitkijkheuvel.

Kinderspeelparadijs Malkenschoten

Bij Kinderspeelparadijs Malkenschoten vind je een echte spetterplek. Op de spetterplek pomp je het water omhoog en kan je het via verschillende waterwegen naar de vijver leiden. Of zet je juist alle sluizen dicht en verzamel het water op een andere plek!
Nog een leuke verfrissende optie: het spannende waterparcours! Spring als snelle waterrat over de hindernissen van het parcours en vermijd dat je in het water valt. Zorg dat je goed je evenwicht houdt, want voor dat je het weet haal je een nat pak.

Waterspeeltuin op de Speelweide van Park Berg en Bos

Op dit heerlijke plekje in het bos staat een flinke waterspeelplaats waar kids zich úrenlang kunnen vermaken! Claim een picknickbank of neem een kleedje mee en je pikt hier eindelijk dat relaxte momentje voor je zelf om eens lekker een boekje te lezen!

Natuurspeelplaats Woeste Willem

In de uiterwaarden van de IJssel ligt deze fijne natuurspeelplek met elementen rivierklei, water, boomstammen en... kinderen. Trek het oudste kloffie aan, want hier kom je héél vies, maar ook héél voldaan vandaan!

Waterspeeltuinen in het Matenpark

In het Matenpark vind je een fantastische waterspeelplaats. Hier speel je eindeloos met water en zand. Je kunt hier water omhoog pompen, een rad of een waterspiraal laten draaien en sluisjes om je waterstroom mee te bedienen. Iets verderop in het park, vlakbij De Eglantier, is een speeltuin waar kinderen met een vlotje en grote stapstenen over het water kunnen.

Missen we jouw favoriete spetterplek en wil je hem delen met ons? Stuur dan een mail naar apeldoorn@kidsproof.nl