Huis VerwoldeTerug naar het overzicht

Huis Verwolde, beleef interactief hoe vroeger in dit Huis geleefd werd, picknick in de tuin en meer!
Absoluut indrukwekkend voor kinderen die houden van freules, jonkers, baronnen en baronessen! In Huis Verwolde woonde vroeger een baron en je kunt alles te weten komen hoe er vroeger in de Huis geleefd werd. Je beleeft dit op een leuke interactieve wijze, kids mogen veel "doen" in het Huis!

Buiten is ook van alles te beleven. Je kunt het bijzondere bomenpad lopen en de zakdoekjesboom ontdekken! Ook leuk: op stap met een knapzak, lekker picknicken in de tuin en op stap met de gouvernante.

Knapzakroute rondom Huis Verwolde
Ouderwets op stap met de boerenknapzak aan een tak! In het seizoen ontdekken kinderen vanaf 8 jaar met hun ouders, opa of oma de natuur van Verwolde. In de knapzak de speurtocht en vragenlijst, touw om de boom te meten, drankje en iets lekkers. De knapzak koop je in de museumwinkel voor € 6,50. Bij grote groepen graag even bericht vooraf, zodat ze de knapzakken kunnen klaarmaken.

Op stap met de gouvernante
In de vakanties zijn kinderen welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Kinderen vanaf 5 jaar mogen dan zelf ervaren hoe vroeger de adel leefde. De kinderen gaan verkleed als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen onder andere leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken.

Kinderen mogen verkleed komen, maar er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde. Als deze speciale rondleiding weer wordt gegeven, vind je dat terug in onze Uitagenda.

Meer weten over Huis Verwolde? Klik dan op de roze button!

Lees ook onze blog over een middagje bij Huis Verwolde.

P.s. Je kunt ook je kinderfeestje bij Huis Verwolde geven. Word voor één middagje freule of jonker!

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7425 TL Laren
Openingstijden Huis Verwolde is geopend van 1 april tot en met oktober.
Van wo t/m zo van 12:00 - 17:00 uur
Prijs van 4 t/m 18 jaar 5,-, volwassenen 8,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hoera, er zijn lammetjes

Hoera, er zijn lammetjes

Er zijn weer lammetjes! En het leukste is, je mag ze knuffelen. Lees snel verder waar je dit kunt doen.

Kom lammetjes kijken