Go Veluwe - VoorstTerug naar het overzicht

Beleef Operatie Cannonshot met Bertje & De Buffalo’s
Speel het spel Bertje & De Buffalo’s en maak een indrukwekkende fietstocht van 28 kilometer. Onderweg beleef je Operatie Cannonshot tijdens de dagen van april 1945. De route begint bij de Dorpskerk in Wilp en eindigt op vliegveld Teuge. Onderweg bezoek je tien gamelocaties die een grote rol speelden tijdens bevrijdingsoperatie Cannonshot. Daarbij staken Canadese militairen met hun Buffalo’s (amfibievoertuigen) de IJssel over van Gorssel naar Wilp. Door middel van Augmented Reality (AR) ga je op de tien locaties echt terug in de tijd. Bovendien hoor je er steeds drie audiofragmenten. Het zijn gesprekken tussen Bertje en opa Bril.

Bertje is een jongen van 10 jaar. Hij vindt op de zolder van zijn oma een magische bril. Als hij hem opzet, ziet hij de wereld in zwart-wit: ineens is het 1945. Bovendien hoort hij de stem van zijn overleden opa die hem vertelt over de dagen van Operatie Cannonshot. Bertje en opa Bril gaan samen op pad om de belangrijkste plekken te bezoeken. En jij? Jij gaat met ze mee!

Via de roze button lees je meer over deze gratis game!

Tip: Speel ook hun andere game Wilhelmientje & Woyko, de koninklijke queeste. 

Go Veluwe


Apeldoorn
Prijs gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

87x zomeruitjes in Kek Mama

87x zomeruitjes in Kek Mama

We gaan eropuit deze zomer! Het populaire tijdschrift Kek Mama heeft ons gevraagd om in de zomereditie 21 pagina’s te vullen met onze zomerse tips voor gezinnen. Benieuwd?

Lees meer