12X Herfstvakantieuitjes in Drenthe. Wat gaan jullie doen?

6 oktober 2020
Het was even spannend, maar we mogen toch naar al deze fijne uitjes in de herfstvakantie. Check vooraf de coronaregels en reserveer een plekje. Wacht niet te lang, want sommige kaartjes zijn schaars! Veel plezier.
Herfstvakantie uitjes in Drenthe

Herfstvakanties uitjes in Drenthe 

19x herfsttips in Drenthe

De herfst is hét seizoen om met kids de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je!
Lees ze hier

Oktober Kindermaand

Gratis naar het museum, het theater of de dansschool en meedoen aan toffe workshops, spannende speurtochten en stoere rondleidingen? Wie wil dat nu niet? Het kan tijdens Oktober Kindermaand!
Ontdek hier waar in Drenthe 

Natuurmuseum Fryslân

Ga met je Freek Vonkjes op avontuur door het Natuurmuseum Fryslân en ontdek GIF. Hier sta je oog in oog met levende giftige dieren. Alles coronaproof en daarom zijn er maar een bepaald aantal kaarten per dag beschikbaar.
Verover je plekje Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!
Ontdek alle activiteiten 

Volg de flonkeringen

Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt in de Drentse bossen het digitaal organisme de Pixi. In de nachtelijke stilte maken ze contact met hun soortgenoten, en met jou. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze je als een speurtocht de weg.
Volg de lichtjes 

herfstvakantie drenthe


OER weekend

Leef in het verleden. Een hunebed is mooi, maar zodra je in de wereld van de bouwers treedt...Het terrein van het Oertijdpark is helemaal van onze voorouders dit weekend. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na.
Beleef & ontdek 

Bos- en natuurwandelingen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, kastanjes en andere dingen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in het bos! Dit zijn de onze natuur hotspots om te wandelen en te spelen.
In to the woods 

Spot de herfst BIG 5

Stiekem willen we de kachel weer aan. Maar eigenlijk is de herfst het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan! Het is niet te warm en nog niet te koud en er is van alles te vinden en zien. Vind jij de big five van de herfst? Veel plezier met zoeken en ontdekken!
Op herfst safari 

familie uitjes

Knotsgekke Tantes

Pak je agenda er maar bij, deze voorstelling wil je niet missen! Kom lachen en gieren tijdens deze uitbundige voorstelling vol humor en grappen: De Tantes (7+). Ga mee op de avonturen van Joris en zijn knotsgekke tantes.
Humor & grappen 

Herfstvakantie uitagenda

Er zijn zoveel leuke activiteiten te beleven in Drenthe deze herfstvakantie, ondanks de coronamaatregelen. Van paddenstoelen bingo tot jezelf vermommen als een boef en vergeet vooral niet van te voren te reserveren :)
Naar de uitagenda 

herfst


Herfstknutsels

Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen en leuk om mee te knutselen! Herfstschatten knutselen met kids.


Voor als het regent...

Met kou zijn binnenspeeltuinen een uitkomst. Daarom alle speelparadijzen in Drenthe op een rij. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen. Ideaal toch? Klauter en spring erop los in deze toffe binnenspeeltuinen! 8x binnenspelen & meer!

Hele fijne herfstvakantie! Denise & Co.

Voor nog meer leuke eropuit tips in Drenthe, klik op de roze website button!
Naar de website