14X Herfstvakantieuitjes in Drenthe. Wat gaan jullie doen?

12 oktober 2021
Ben jij even blij dat je in Drenthe woont of op vakantie bent! Want er is zo veel te doen in deze provincie in de herfstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, wandelingen door de bossen, museum bezoeken of lekker naar buiten op de boerderij! Vervelen is geen optie!
Herfstvakantie uitjes in Drenthe

Herfstvakanties uitjes in Drenthe 

Speurtocht naar Teddy de Eekhoorn
Ontdek deze super leuke interactieve speurtocht naar de wintervoorraad van Teddy de Eekhoorn bij het Hart van Drenthe. Aan de hand van vragen, opdrachten en speurwerk is het aan de familie's om dit mysterie op te lossen.
Doen jullie mee?


Oma mag ik mijn pop terug? 6+

Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze Pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen. Een ontroerende voorstelling met tot de verbeelding sprekende poppen. “Vermakelijk én indringend.”
Lees meer

Magie in meppel 5+

In deze poëtische voorstelling vol magie zie je niet wat je ziet! Een jas wordt een zanger, een tutu een struisvogel, een papieren zak een monster. Of zie jij iets anders? Pareidolia is een woordeloze ode aan de verbeelding.
Reserveer snel een plekje!

Oktober Kindermaand

Gratis naar het museum, het theater of de dansschool en meedoen aan toffe workshops, spannende speurtochten en stoere rondleidingen? Wie wil dat nu niet? Het kan tijdens Oktober Kindermaand!
Ontdek hier waar in Drenthe 

Herfstvakantie uitagenda

Er zijn zoveel leuke activiteiten te beleven in Drenthe deze herfstvakantie, Van paddenstoelen bingo, prachtige voorstellingen, boswandelingen tot halloween en vergeet vooral niet van te voren te reserveren :)
Naar de uitagenda Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!
Ontdek alle activiteiten 


Halloween Drouwenerzand

Het hele park is in Halloweensfeer! Elke zaterdag in oktober zijn er de spectaculaire Halloweendagen. Zij organiseren Sweet Halloween met leuke activiteiten voor de kleintjes en vanaf 18.00 uur is het 'the Return of Freek den Vilder' en wordt het gruwelijk eng!
Humor en spanning! 

herfstvakantie drenthe


Bos- en natuurwandelingen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, kastanjes en andere dingen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in het bos! Dit zijn de onze natuur hotspots om te wandelen en te spelen.
In to the woods 

Spot de herfst BIG 5

Stiekem willen we de kachel weer aan. Maar eigenlijk is de herfst het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan! Het is niet te warm en nog niet te koud en er is van alles te vinden en zien. Vind jij de big five van de herfst? Veel plezier met zoeken en ontdekken!
Op herfst safari 

19x herfsttips in Drenthe

De herfst is hét seizoen om met kids de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je!
Lees ze hier

familie uitjes

Nieuw op de site

Miramar zeemuseum

Huh, een zeemuseum in Drenthe? Miramar Zeemuseum werd opgericht door mej. Warners, een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis nam ze wat mee uit de zee. Stap in de voetsporen van mej. Warners en speur het museum af naar bijzondere schelpen en zeedieren.
Ontdek meer


OERmuseum

In het OERmuseum maak je een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot aan de brons- en ijzertijd. Sta oog in oog met een imposante mammoet en haar jong. Heel vroeger leefde de mammoet hier in de omgeving.
Ga op ontdekkingsreis


Museum Valse Kunst

Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Werken van beroemde kunstenaars worden vaker vervalst dan je denkt. In Museum Valse Kunst vind je vervalste kunstwerken. Maar waarom en wie doet dat nou toch? 
Kunst met een glimlach

herfst


Herfstknutsels

Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen en leuk om mee te knutselen! Herfstschatten knutselen met kids.


Voor als het regent...

Met kou zijn binnenspeeltuinen een uitkomst. Daarom alle speelparadijzen in Drenthe op een rij. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen. Ideaal toch? Klauter en spring erop los in deze toffe binnenspeeltuinen! 8x binnenspelen & meer!

Hele fijne herfstvakantie! Denise & Co.

Voor nog meer leuke eropuit tips in Drenthe, klik op de roze website button!
Naar de website