5X Heerlijk koel spelen en beleven in Drenthe

30 mei 2023
Met deze warme dagen voor de boeg hebben wij 5 fijne plekken opgezocht waar je deze zomervakantie lekker kan koel kan spelen, beleven en ontdekken! Check ze hieronder...en hebben wij er eentje gemist? Laat het ons het weten!
Waterspeelplaats Drentse Koe
Waterspeelplaats Drentse Koe 
Bij de Drentse Koe kan je verkoeling zoeken tijdens de hete zomer in de waterspeelplaats. Kinderen kunnen lekker spelen en zich heel lang vermaken in de waterspeelplaats.
De waterspeelplaats bevindt zich in de voormalige koeienstal en is een combinatie van een Spray Park en manuele waterspeeltoestellen. Door het unieke design van de toestellen, passen ze geheel in het thema van de boerderij. De waterspeelplaats is dus géén zwembad en vanuit dat oogpunt veilig voor kleine kinderen. Vergeet niet zwemkleding en een handdoek mee te nemen! en sluit af met een heerlijk koel ambachtelijke ijsje! 

Bioscopen
In de bioscopen is het altijd aangenaam qua temperatuur. Niet te warm en niet te koud! Deze zomervakantie kan je samen met de kids, je laten onderdompelen in de kleurrijke wereld van actie, avontuur en plezier. Zoals de film Duck Duck, Lion king, Casper & Emma bij bijvoorbeeld Kinepolis in Emmen.

De Wereld van Oerrr
Rondom het bezoekerscentrum is er van alles te zien en te doen. Een natuurlijke speelplek met waterplassen, een waterpomp waar je naar hartelust water op kunt pompen, dammen kunt maken, zandkastelen kunt bouwen en nog veel meer. Ken je het 'Mozespad' al? Als je daar door loopt waan je je bijna onder water. Je kunt precies zien wat er in, op en onder water gebeurt.

De leukste openluchtzwembaden Drenthe
Met deze warme dagen voor de deur, hebben wij de 13 leukste openluchtbaden in onze provonicie Drenthe voor je op een rijtje gezet! Check ze snel. Veel spetter plezier!

Het grootste waterpark van NL
Deze zomer is DX Adventurepark geopend, het grootste open waterpark van Nederland. In dit nieuwe park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven.
De top attractie is een spectaculaire waterschans en zorgt ook bij de echte waaghalzen voor een adrenalinekick. De waterspeeltuin is een parcours waar op je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob. Kortom heel veel afkoel plezier voor het hele gezin!

TIP! Sommige indoor speeltuinen zijn ook met airco! of ontdek hier ALLE strandjes en zwembaden in Drenthe!
Naar de website