Frisse start met deze Back to school tips!

7 september 2023
De school is weer begonnen, clubjes van start, kinderfeestjes vieren, toffe voorstellingen... en we kunnen gaan genieten van de nazomer! Hieronder vind je een heleboel tips om het nieuwe schooljaar goed mee te starten. Veel plezier!
Een frisse start? Dit zijn onze back to schooltips!
Hallo September

Voor in de agenda


Open dag bij de varkentjes
Op zaterdag 9 sept. kun je krulstaarten kieken tijdens het Weekend van het Varken. Heel bijzonder, want slechs 1% van de varkens heeft er een! Doe mee met de quiz, maak een kleurplaat en ontdek alles over deze slimme schatjes. In Drenthe bij Akkervarken

Nationale Klimbosdag
Op woensdag 13 september vindt de eerste Nationale Klimbosdag van Nederland plaats. Maar liefst 20 klimparken, verspreid over het hele land, doen mee! Het idee is simpel: De Nationale Klimbosdag is dé dag waarop extra aandacht wordt besteed aan de vele mooie klimbossen die Nederland rijk is. Tickets voor deze speciale dag kosten slechts 16,-. In Drenthe bij Joytime.

Bajesdag

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen organiseert op zaterdag 30 september de grote Bajesdag. Bezoekers kunnen dan ervaren wat er gebeurt als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna…
3x Quest Junior voor € 15
Wat geef je een nieuwsgierig kind cadeau? Wij weten het wel! Namelijk elke week 44 pagina’s vol antwoorden op hun steengoeie vragen, waarop je zelf vaak ook geen antwoord hebt. In begrijpelijke taal en vol humor, mooie foto’s en strips.


Kinderfeestjes

Hier vind je het méést complete overzicht van KINDERFEESTJES in Drenthe en omgeving. Stoere feestjes, creatieve feestjes, iets met dieren, koken, dansen, theater, de natuur of lekker thuis. Er zit vast iets keks voor je bij! Ontdek ze snel hieronder!


Nazomer tips


Openluchtzwembaden
Met een heerlijke lange na zomer voor deur, hebben wij de openluchtbaden in onze provonicie Drenthe voor je op een rijtje gezet! Check ze snel. Ken jij ze al? Allemaal? Veel spetter plezier!

Indian summer in het bos
De heide in volle bloei, heerlijke wandelingen en nog even genieten van het zonnetje in de natuur. Dit zijn onze favoriete (bos)speeltuinen en belevingspaden in Drenthe!

Uitagenda September & Oktober

Langzamerhand komen er steeds weer
leuke activiteiten in onze uitagenda.
Van fijne boswandelingen met boswachter tot een herfstfair en wolfeest!

Heb jij nog een toffe uitagenda tip voor ons? Laat het ons weten!

Tips voor nazomer

Of klik op de roze website voor nog meer uitjes met de kids! Naar de website